4 червня 2019 12:34

Украинец в Испании. Как Лебеденко помогла девушка одноклубника

Український захисник іспанського Луго Орест Лебеденко ексклюзивно для Footballhub:


Як справи? Чесно кажучи, супер. Те, що я не граю, це справа часу. І я цим не переймаюсь. Якщо чесно, я це все розумію. Я – один із наймолодших в команді. Ще є два хлопці мого віку. Але вони у себе вдома.

Зараз я на місці тих людей, які переходили в Карпати з іншої країни. Я все розумію. Там зовсім інший футбол, ніж в Україні, швидкості більші у рази два, напевно. Але я цим не переймаюся, усе супер і я працюватиму до останнього і доведу всім, що я там зможу грати.

Складно змінити країну? Я не сказав би. Чесно кажучи, в Луго такий самий клімат як і у Львові. Є ліси, тому не так спекотно. Не можу сказати, що мені було складно до чогось звикнути. Єдине – це мова. Але за півроку я вже звик. До речі, я живу на третьому поверсі, а на шостому мешкає Антоніо Мартінес. У нього дівчина – українка з Тернополя. І я з нею спілкуюся. Вони мені дуже помогли адаптуватися. Я їм безмежно вдячний.

Василя Кравця згадують? Звичайно. Коли мене хтось впізнає, то одразу про Василя питають, як у нього справи, як він там, що там в Леганесі. Я з ним спілкуюся – дещо передаю.

Після гри Роман Зозуля намагався зі мною поговорити, але я тоді був у молодіжній збірній, тому не вдалося з ним зустрітися. Але нічого страшного, все ще попереду.