31 травня 2019 08:12
2

Виктор ЦЫГАНКОВ: "У каждого будет время подумать, что нужно сделать, чтобы в следующем сезоне "Динамо" боролось за трофеи"

Автор двох м’ячів у виїзному матчі з «Олександрією» (2:0) капітан «Динамо» Віктор Циганков прокоментував гру команди та оцінив сезон загалом.


- Для мене найголовніше, щоб перемагала команда, а в нинішньому сезоні «Динамо» залишилося без трофеїв. І це єдине, що серйозно засмучує. Те, що я забиваю, це добре, але всі свої голи я з радістю проміняв би на один із трофеїв.


- Вам, як капітану, складно грати під постійною напругою – від уболівальників, від преси, від великих очікувань?

- Від цього нікуди не втечеш. У такому клубі, як «Динамо» (Київ), ти зобов’язаний давати результат, незалежно від того, скільки тобі років. Так, у нас молода команда, але це вже не виправдання, від нас усі чекають результату. Зараз ми підемо у відпустку, і в кожного буде час подумати, що потрібно зробити, щоб наступного сезону «Динамо» боролося за трофеї.


- Цього сезону багато гравців були травмовані, що також, напевно, позначилося на грі команди?

- Так, багато провідних гравців вилітали, ви бачили, що з початку року ми фактично грали без нападників. Але в такому клубі, як «Динамо», від відсутності того чи іншого футболіста малюнок гри не має мінятися. Думаю, у клубі зроблять правильні висновки, керівництво попрацює під час трансферного вікна, талановита молодь підтягується, зокрема, ті хлопці, які зараз виступають на чемпіонаті світу, й наступного сезону ми будемо серйозною бойовою одиницею.


- Залишившись у меншості, ви продовжували грати на перемогу, бігли вперед. Звідки беруться сили?

- Іншого вибору немає, адже ми «Динамо» (Київ). Скільки би наших футболістів не залишалося на полі – десять, дев’ять, навіть вісім – ми не можемо опускати руки та продовжувати битися за емблему на грудях.


Але також хотів би звернути увагу на те, скільки вилучають наших футболістів. Що не гра, то граємо в меншості… Це неприпустимо. Кожного разу доводиться діставати все нові й нові сили. Дійсно, це був дуже важкий сезон для нас.


- Перший забитий м’яч став наслідком зрячої триходівки?

- Загалом, звичайна атака із подачею на дальню стійку, яку я вдало замкнув. Забили гол, повели в рахунку, а потім вилучення… Оскільки результат уже не тиснув сьогодні, тренер сказав, щоб продовжували грати у два нападника, ловили суперника на контратаках. Це сьогодні вдалося, і тепер ідемо у відпустку, під час якої будемо думати, як здобувати чемпіонство наступного сезону.

НАдо окончательно отдавать Вите повязку, зачем она лавочнику Сидору. И нужен нормальный опорник-разрушитель. Сидор годится только для команд второй шестерки УПЛ.
Интервью профессионала. Видел видео - впечатляет еще больше.