31 травня 2019 08:00
5

Александр ХАЦКЕВИЧ: "Вся команда заслуживает похвалы за этот сезон"

Коментар головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича після виїзної перемоги над «Олександрією» (2:0).


- Хлопці – молодці, зіграли ефективно в атаці та надійно в обороні.

- Сьоме вилучення в сезоні. Чому так багато червоних карток?

- Якісь картки були справедливими, якісь із нашого боку є необов’язковими. Напевно, потрібно бути в певних моментах хитрішими. Якщо вже є жовта картка, то футболіст має розуміти, що може статися. Але це приходить із досвідом.

- Циганков обійшов Мораеса за системою «гол+пас». Чи відчувалося, що команда грала більше на нього?

- Після матчу з «Шахтарем» на питання, чому Шепелєв не бив сам по воротах, а віддавав на Циганкова, він відповів, що хотів зробити Вітю найкращим бомбардиром. Ми це лише вітаємо. Сьогодні перед грою я сказав, що навіть якщо ви будете бачити, що Вітя перебуває у гіршій, ніж ви, позиції, усе одно шукайте його. Циганков, як і вся команда, заслуговує на схвальні слова за цей сезон – що ми витримали, що ми вислухали…

Особливі слова вдячності нашим уболівальникам. Сьогодні ми подарували футболки двом хлопцям, які відвідали всі наші матчі в сезоні – як у чемпіонаті України, так і в єврокубках. Така традиція в нас є з минулого року, коли був один хлопець, цього ж разу їх уже два. Найголовніше, що нам потрібно, – це їхня підтримка та віра в команду.

- Здалося, що найбільше уваги в першому таймі наші гравці приділяли Ковальцю, від якого виходило найбільше небезпеки, й Алібеков перестарався…

- Ми дії суперника практично не розбирали, а відштовхувалися від своєї гри.

- Після вилучення «Динамо» грало навіть краще за суперника і за кількістю моментів перевершило господарів. Чому так сталося?

- Коли команда залишається в меншості, то ще більше згуртовується, більше відповідальності за того хлопця, якого немає на полі. Ми перелаштувалися, почали грати 4-3-2, сказали їм за можливості контролювати м’яч, а також швидко переходити з оборони в атаку. Знали, що буде багато силової боротьби, і ми в ній виглядали доволі непогано – як вверху, так і внизу. Так, помилки завжди були й будуть, але найголовніше, що те, про що ми просили хлопців, вони робили на полі.

- Чим була зумовлена заміна Кендзьори в першому таймі?

- Це був вимушений хід, оскільки Томаш попросив заміну після того, як в одному з єдиноборств суперник наступив йому на ахілл.

- За кого будете вболівати у фіналі Ліги чемпіонів?

- Я не є вболівальником ані одних, ані інших, але симпатії мої будуть на боці «Ліверпуля».
И ты будешь молодцом, если завтра уйдешь... Даже вдруг с чего-то тебя будут сильно уговаривать, откажешься и поедешь домой. Не твое это...
Тоесть это намек, что следующий сезон под его руководством будет хуже некуда
Главное уходи.
Саша! Может и тебя надо похвалить, да ты стесняешься похвал ?
Раз заслуживают похвалы за сезон, то "нигде не первые" - это уже привычно-нормально?..
Печально, но соответствует действительности. Дожили...