28 травня 2019 09:01

Виктор ВАЦКО: "Рад, что Фабри ушел. Он абсолютно не управлял командой"

Комментатор ТК "Футбол" Виктор Вацко в своем твиттере прокомментировал уход Фабри с поста тренера "Карпат".


"Взимку тодішній бос Карпат Олег Смалійчук кинув команді фразу, мовляв, ви всі повтікаєте звідси, як щурі, а нам - розгрібати. Смалійчук - десь. Кажуть, в Іспанії, але це не суть важливо. Важливо, що при команді його зараз немає. Пішов і Фабрі, покликаний Смалійчуком прививати Карпатам атакувальний футбол і в перспективі вести до єврокубкових вершин.


Плоди роботи іспанського ентренадора, що змінив за кар’єру три десятки клубів: 13 ігор 3 перемоги 4 нічиї 6 поразок у чемпіонаті. Це при тому, що 9 ігор він провів проти команд нижньої шістки. А Шахтар пройшовся по Карпатах 5:0… А ще був виліт із Кубку України від першолігового Інгульця…


А ще були багато історій ізсередини, які говорять про те, що цією командою Фабрі не керував абсолютно. Організація тренувального процесу, коли плану не те що на тиждень, на день не було - вправи вигадувались ледь не на ходу. Безкарність «зіркового» іноземного легіону - коли при всій команді гравці відкрито посилають тренера і не отримують за це жодного покарання; недисциплінованість, запізнення новопридбаних/орендованих «прим» Онгла і Йоди, яка також не знала жодних санкцій.


Це лише трохи кулуарщини…


А останні матчі - два з Олімпіком, коли перемоги віддавали бездарно в заключні хвилини, чи той же в Одесі, коли, щойно відігравшись, отримали двічі у власні ворота - це те, що бачили усі ми. А ще ми бачили дитячу істерику 64-річного Фабрі у прямому ефірі після 2:3 проти Олімпіка і звинувачення на адресу футболістів. А ще ми бачили у прямому ефірі «піханіну» молодому Буськові за те, що заробив штрафний в 40-ка метрах від власних воріт у матчі проти Чорноморця. Штрафний, після якого пішла подача, після якої футболісти Чорноморця без перешкод зробили три (!!!) передачі у штрафному майданику Карпат і забили м’яч у ворота. І іспанець привселюдно зробив винним молодого недосвідченого футболіста, а не тих, хто дозволив трьом одеситам господарювати у штраному майданчику Карпат.
Ми стали свідками вчинків дуже промовистих, показових.


І я радий, що Фабрі пішов. Тому що у вирішальних матчах «зальотний» тренер, який не управляє командою, не впливає на неї, не вміє і не може мотивувати, який не дорожить іменем, гербом клубу і міста, який цей клуб представляє, - це абсолютний помічник суперникам цієї команди.


Заключний матч чемпіонату Карпати зіграють на виїзді із Арсеналом. Аутсайдером, що в трьох матчах сезону двічі обіграв і раз зіграв унічию із амбітним проектом чувака, який, колотячи понти перед інвестором та вболівальниками, набив собі татуху із гербом Карпат, нароздавав купу ефектних обіцянок про Лігу Європи, прибутковий бізнес, розповідав про якісь там яйця, а на виході довів усіх, кому небайдужий цей клуб, до страху абсолютно реального вильоту із елітного дивізіону.
Перемога може зберегти Карпатам місце в УПЛ. Але для цього необхідно, щоби абсолютно невмотивована з турнірної точки зору Ворскла обіграла Олімпік. А Карпати обіграли Арсенал щонайменше із різницею у 2 м’ячі.


Якщо цей пазл не складеться, попереду - перехідні матчі. Цілком вірогідно із Волинню, очолюваною вихованцем і багаторічним капітаном Карпат Андрієм Тлумаком. Сценарій, якого і мені особисто, і Андрієві хотілося найменше….


І хоча ситуація дуже складна, нам, уболівальникам Карпат, не залишається нічого іншого окрім як вірити в команду. В нашого легендарного капітана Олександра Чижевського. В майстерність і характер наших пацанів! Історія показує, що саме характер в таких ситуаціях виходить на перший план!


Ще прийде час!


На фото - трійко з двох десятків іноземних "легенд", привезених Олегом Смалійчуком, що кували "славу" Карпат два останні сезони... 96 пропущених!!!".