24 травня 2019 15:20

Тренер "Колоса" Костышин: "И что теперь, нам бросить играть в футбол только потому, что мы из села?"

Головний тренер ковалівського «Колоса» Руслан Костишин напередодні вирішального поєдинку у чемпіонаті проти «Оболоні Бровар» розповів, як проходить підготовка до гри та прокоментував чутки про стимулювання клубом суперників «Металіста 1925» і «Волині».


– Руслане Володимировичу, як проходить підготовка до вирішального поєдинку проти «Оболоні Бровар»?

«Підготовка проходить у звичайному режимі. «Оболонь Бровар» гарно виступає у чемпіонаті, посідає п’яту сходинку у турнірній таблиці. Команда має швидких футболістів. На теоретичному занятті розберемо їх гру. Всі знають, що для нас це не звичайний матч. Можна сказати, що це найважливіша гра в історії нашого клубу на даний час. Настрій на гру самий максимальний. Хлопці повинні віддати у цьому матчі всі свої сили».


– Як Ви вже самі казали, цей поєдинок буде найважливішим для клубу за історію існування. Що переживає команда у цей момент?

«Всі розуміють, що ця гра для нас як фінал. Ми налаштовані лише на перемогу. Всі готуються, всі хочуть зіграти, окрім Саші Поздеєва, який травмований».


– Цими днями в інтернеті з вуст журналіста футбольної програми «ТаТоТаке» прозвучала інформація про фінансове стимулювання «Колосом» суперників «Металіста 1925» та «Волині». Що скажете з цього приводу?

«Брєд не хочеться коментувати. Я уважно переглянув цю передачу. Журналісти цієї програми «ТаТоТаке» наплутали усе на світі. По-перше, вони поміняли місцями команди. У нашої команди не ті показники, які показали і ми не на тому місці знаходимось в турнірній таблиці. То може і журналісти переплутали, яка команда стимулює»?


– Якось впливають такі моменти на Вас та гравців, які читають це все в інтернеті, тим паче напередодні такої важливої гри?

«Так, воно відволікає, починається якийсь непотрібний перед грою ажіотаж. Однак я не думаю, що футболісти чи тренери повинні особливо звертати увагу на це. Це – журналісти, і вони завжди хочуть дати якусь сенсаційну інформацію – не розумію, спеціально вони це роблять, чи ні. Не хочеться навіть лізти у це. Нехай самі розбираються».


– Більшість експертів та журналістів не приховують бажання бачити у Прем’єр-лізі ваших прямих конкурентів – «Металіст 1925» та «Волинь», аргументуючи це тим, що ці клуби з міст-мільйонників, зі своєю історією та вболівальниками…

«У нас своя ніша. Ми – команда з села. Ми маємо завдання вийти у Прем’єр-лігу. І що тепер, нам кинути грати у футбол тільки тому, що ми з села? У нас є своя футбольна школа, багато дітей займається, юнацька команда U-19. Їхня доля також залежить від того вийдемо ми в Прем’єр-лігу чи ні. Я розумію, «Волинь» та «Металіст 1925» – команди з історією. Але у нас своя історія і ми її пишемо. У минулому році «Інгулець» міг потрапити у Прем’єр-лігу, і теж казали, навіщо нам команда з села. У цьому році ми маємо шанс вийти до Вищого дивізіону – і тут те саме кажуть. Що, сільські команди не вміють грати у футбол? Чи вони не можуть розвиватись та рости як футбольний клуб? Користуючись такою нагодою, хочемо особисто запросити журналістів програми «ТаТоТаке» на нашу гру, яка відбудеться у суботу, 25 травня, о 17-й годині. Нехай приїжджають та подивляться, як нас підтримують, які умови для футболістів створені та вболівальників. Нехай подивляться на наше село та потім щось кажуть. Знаєте, сидячи у себе в офісі та нічого не бачивши – легко давати якісь коментарі».