23 травня 2019 16:46

Дмитрий БАШЛАЙ: "Задача "Арсенала" - остаться в УПЛ. Все мысли только об этом"

Захисник «Арсеналу» Дмитро Башлай розповів про емоції, які залишив після себе матч проти «Олімпіка» (1:1), фініш сезону і майбутній поєдинок з «Десною».


- Для тебе протистояння з «Олімпіком» було принциповим, якщо згадати, що ти захищав кольори цієї донецької команди раніше?


- Я б не сказав, що для мене цей матч був принциповим. Цей період був давно, зараз є найбільш важливі завдання - залишитися в УПЛ. Всі думки були тільки про це.


- Після фінального свистка залишилося розчарування?


- Так звісно. Коли суперник залишився в меншості, ми закрили їх на своїй половині, у нас була достатня кількість моментів, але, на жаль, удача відвернулася від нас, як і в останніх матчах. Нічого страшного, якщо будемо намагатися так само працювати, то повернемо фортуну.


- Другий домашній матч поспіль «Арсенал» отримує чисельну перевагу, але реалізувати її не виходить. Чого не вистачало в атаці крім удачі?


- Тут не можна сказати, що нам чогось не вистачає в атаці. Суперник закривається в своїй штрафній, грає глибоко в обороні і захищається всією командою. Зламати таку оборону непросто, практично немає вільних зон, можливості контратакувати.


- Наздогнати «Олімпік» залишаються лише математичні шанси? Думаємо тепер тільки про «Чорноморці»?


- Завжди потрібно дивитися на свою гру і не думати про конкурентів. Все в наших руках.


- В останніх двох турах «Арсеналу» доведеться з'їздити до Чернігова і прийняти вдома «Карпати». Як ти оцінюєш календар матчів на фініші?


- З цими командами ми вже грали, знаємо їх прекрасно. Будемо боротися. Ми обігравали ці команди, тому постараємося повторити той успіх, налаштовуємося серйозно.


- У травні доводиться грати по два матчі на тиждень. Сили ще є?


- Звичайно, вже важкувато, але в будь-якому випадку, в такий момент потрібно включати свої морально-вольові якості і виходити на поле з максимальною самовіддачею. Як, в принципі, ми і робимо.


- Як проводиш свій вихідний?


- Відпочиваю з сім'єю, гуляємо по парку.