16 травня 2019 14:37

U-14. Abano Football Trophy. “Динамо” - “Ювентус” 0:1. Отчет о матче

У другому матчі групи А міжнародного дитячого турніру в Абано-Терме київське “Динамо” зустрілося з туринським “Ювентусом”.


Для “біло-синіх”ця гра була вже другою на турнірі (після вчорашньої перемоги над “Аугсбургом” 2:1), у той час як для “Ювентуса” цей матч був стартовим.

Як і планувалося, Олексій Дроценко зробив кілька замін у стартовому складі у порівнянні з матчем проти “Аугсбурга”, який відбувся напередодні ввечері. Зміни торкнулися половини польових гравців. До складу потрапили п’ятеро нових виконавців - Жовтенко, Прокопенко, Могилевець, Гунявой та Цілик.


“Ювентус” U14 у першому таймі у притаманному собі стилі взяв м’яч під свій контроль та заволодів ініціативою. І вже на сьомій хвилині туринці відкрили рахунок. Андреа Мільєтта наважився на прямий удар зі штрафного метрів з 24-х від воріт та влучив у кут. Назар Гринчук до м’яча не дістав.


До перерви туринці продовжували контролювати гру, а у динамівців гра відверто не клеїлася.


Однак все докорінно змінилося по перерві. У другій 30-хвилинці команда Олексія Дроценка заграла набагато сміливіше, активніше в атаці. Втративши м’яч, “біло-сині” одразу вдавалися до високого пресингу і це приносило свої плоди. Туринці ж намагалися заспокоїти гру, потягнуи час. Нерідко вони вдавалися і до футбольних хитрощів, реагуючи на кожний дотик, і у цьому їм сприяв італійський арбітр, постійно перериваючи гру свистками навіть тоді, коли, здавалося б, у цьому не було необхідності.


Тим не менше, заспокоїти гру туринцям не вдалося. “Динамо” провело весь другий тайм першим номером, створюючи моменти протягом усього тайму та тримаючи у постійній напрузі оборону “бьянко-нері”.


Особливо гаряче було на 40-й хвилині, коли Валентин Мітько, який вийшов на заміну, вчасно відгукнувся на навіс з правого флангу від Балаби та завдав непростого удару головою. Голкіпер туринців Едуардо Мотта відбив м’яч перед собою, але захисники “Ювентуса” буквально вигризли його з ніг динамівців.


Ще за хвилину Мітько перехопив м’яч та організував швидку контратаку два в два, у штрафному майданчику викотивши м’яч під удар Цілику - але Мотта знову врятував “бьянко-нері”.


На 54-й хвилині мав завершуватися взяттям воріт штрафний, який виконував з правого флангу Грохольський. Після навісу Цілик виграв боротьбу в повітрі та скинув на дальню стійку на Балабу. Капітан розстрілював ворота впритул, пробивши у верхній кут, проте знову дива майстерності в рамці продемонстрував Мотта. Одразу ж після навісу з кутового м’яч опинився у Мітька на лінії воротарського - цього разу підвела влучність.


Неодноразово проривалися швидкісними фланговими проходами до штрафного “Ювентуса” Микитюк та Зоренко, однак оборона “старої синьори” встояла.


Abano Football Trophy. Група А.


“Динамо” (Київ, Україна) - “Ювентус” (Турин, Італія) - 0:1 (0:1)


Стартовий склад "Динамо": 23.Гринчук - 6.Жовтенко, 3.Балаба, 18.Сизонюк, 22.Прокопенко, - 26.Михайлів, 99.Гунявой, 9.Могилевець - 10.Зоренко, 17.Цілик - 2.Дзень.


Запасні: 12.Косач, 14.Білоконь, 19.Мітько, 4.Гаджимурадов, 20.Гусєв, 11.Грохольський, 21.Педченко, 15.Григораш, 8.Микитюк


Гол: Мільєтта (7 хв, зі штрафного)


У паралельному матчі нашої групи “Наполі” переграло “Аугсбург” (1:0). Ввчечері відбудуться ще два матчі, зокрема “Динамо” зустрінеться з “Наполі”. Цей матч розпочнеться о 19:00 за київським часом.


Група А. Турнірне становище


“Ювентус” - 3 очки (1 матч), голи 1:0

“Наполі” - 3 очки (1 матч), голи - 1:0

“Динамо” - 3 очки (2 матчі), голи 2:2

“Аугсбург” - 0 очок (2 матчі), голи - 1:3


У разі рівності очок враховуються у першу чергу очні зустрічі всіх команд, які мають рівну кількість очок (очки, далі різниця м’ячів, далі кількість забитих м’ячів), потім - різниця м’ячів у всіх матчах, далі - кількість забитих голів у всіх матчах, у разі рівності всіх показників - жереб.