16 травня 2019 08:37

Алексей ДРОЦЕНКО: “Игра с "Аугсбургом" была под нашим контролем”

Старший тренер "Динамо" U14 Олексій Дроценко прокоментував стартовий матч своєї команди на міжнародному турнірі Abano Football Trophy, що завершився перемогою "біло-синіх" над "Аугсбургом" з рахунком 2:1.


- Вийшла хороша, жива гра. Моменти були як у суперників. так і у нас. Ми свої моменти реалізували і, я вважаю, заслужено перемогли. Хоча є помилки, які могли привести до другого пропущеного голу. Результатом ми задоволені, грою не зовсім. Але ми будемо з кожним наступним матчем додавати в ігрових компонентах, якості самої гри.


- Пропустивши гол першою, ваша команда нітрохи не розгубилася. Цей гол ніяк не вплинув на хлопців?


- Хвилин на п'ять наші хлопці допустили якусь розслабленість. У ці хвилини ми пропустили гол, могли пропустити ще один. Але до цього ми володіли ініціативою, у нас були моменти, могли реалізувати вже кілька атак на той момент. Хлопці все одно молодці - не розгубилися, не відійшли від того плану на гру, який ми готували, який ми планували втілити на полі. Цей гол просто ще додав нашій команді бажання, додав руху. Ми швидко реалізували свій момент, і гра вже не була нервовою. Гра була під нашим контролем.


- В кінці матчу "Динамо" вибігало в хороші контратаки і не раз могло забити третій гол. Це свідчення хорошої фізичної форми вашої команди?


- В принципі, фізичний стан у хлопців зараз на хорошому рівні. Не скажу що він ідеальний, але і поганим його не назвеш. Ведучи в рахунку, ми трохи віддали ініціативу супернику, шукали швидкий перехід з оборони до атаки, прагнули проводити швидкі флангові атаки. Тому нам давалася гра. Не вистачало тільки кінцівки, хоча моменти були дуже хороші - і два виходи один в один, і флангові передачі. Ще би трішечки реалізації - і в кінці гра протікала б у більш спокійному руслі.


- Напевно, варто відзначити і заміни - хлопці, які вийшли на поле, гармонійно увійшли до гри, команда вміло перебудувалася...


- Я і раніше говорив, що ми приїхали сюди не грати одним складом. Коли одні грають, а інші приїхали в туристичну поїздку - такого не буде. Ми планували в другому таймі підсилитися, випустити більш свіжих гравців. Напевно, зробили ці заміни вчасно - якраз у той момент, коли гравці "Аугсбурга" втомилися, і наша перевага у швидкості, у русі позначилося. Тому я вдячний хлопцям, які вийшли на заміну. Вони посилили гру, а не просто відбували номер.


- На церемонію відкриття турніру вашу команду приїхав привітати посол України в Італії Євген Перелигін, який, до речі, свого часу теж займався в академії "Динамо" і не приховує своєї величезної симпатії до клубу...


- Уже з перших хвилин перебування в Італії ми відчули, що ця людина робить все можливе для того щоб забезпечити нам ідеальні умови - хороше харчування, проживання, транспорт. Він постійно цікавиться чи все необхідне у нас є. Ми відчуваємо підтримку з його боку тут, в Італії. І він не приховує, що він за нас переживає. Він обіцяв, що на наступні ігри буде приходити з прапором України та прапором "Динамо" і вболіватиме за нас.


Нагадаємо, у другому турі у четвер "Динамо" зустрінеться з "Ювентусом". Початок - о 10:30.