15 травня 2019 23:04
1

Павелко избежит ответственности за коррупцию из-за затягивания судом рассмотрения его дела

У четвер 16 травня Печерський районний суд Києва розгляне один із 13 адміністративних протоколів Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на нардепа Андрія Павелка. Однак строки притягнення до відповідальності Павелка уже спливли.

Час — 10:00. Адреса — Володимирська, 15. Суддя — Білоцерківець О.А.


НАЗК склало 13 адміністративних протоколів щодо народного депутата, голови бюджетного комітету Верховної ради і президента Федерації футболу України Андрія Павелка.


Підстава — ймовірне вчинення корупційних правопорушень, серед них, конфлікт інтересів при ухваленні рішень у парламенті, що стосувалися Федерації футболу України. У лютому 2019 року усі 13 протоколів передали до суду. Павелку загрожував штраф, а рішення, ухвалені в умовах конфлікту інтересів, могли бути скасовані.


Національне антикорупційне бюро розслідує справу проти Павелка щодо виділення бюджетних коштів на будування футбольних полів. 640 млн грн отримала компанія, підконтрольна Федерації футболу, яку й очолює нардеп.


Суд чотири рази намагався розглянути адмінпротоколи. Однак засідання відкладалися з різних причин, зокрема, і через відсутність Павелка.


Згідно з законодавством, притягнути нардепа до відповідальності суд міг лише протягом 3 місяців Ці строки збігли у кінці квітня 2019 року.

Це означає, що суд уже не може покарати Павелка і справу щодо адмінпротоколів НАЗК просто закриють.

У травні 2018 року Центр протидії корупції (ЦПК) звернувся до НАБУ із заявою про вчинення Павелком корупційного злочину під час закупівлі за бюджетні кошти штучного покриття для футбольних полів. Згодом НАБУ повідомило, що було порушене кримінальне провадження за заявою ЦПК

система є система, усі пов"язані, хоч мінусуй, хоч не мінусуй, а все одно...