13 травня 2019 23:10

Богдан САРНАВСКИЙ: "Хочется показать всем, что "Львов" еще не сказал своего последнего слова"

ПФК «Львів» повернувся з Маріуполя до Львова, і у понеділок команда отримала вихідний день. Ввечері у вівторок «містяни» зберуться на базі у Винниках та розпочнуть підготовчий цикл до виїзної гри 29-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги з «Олександрією».


Тим часом, воротар «Львова» Богдан Сарнавський, який став одним з найкращих у складі «синьо-золотих левів» у минулому поєдинку з «Маріуполем». прокоментував поразку від «азовців» і зазначив, що, незважаючи на смугу невдач, львівська команда має намір битися за очки в завершальних матчах сезону.


– Богдане, команда пропустила два м’ячі у другому таймі матчу з «Маріуполем» і вшосте поспіль поступилася в УПЛ. На твою думку, підсумок гри закономірний? Або це питання того, що «Маріуполь» реалізував свої моменти, а «Львів» – ні?


– Думаю, швидше «Маріуполь» реалізував нагоди, а ми – ні. Тому що у нас були хороші передумови відзначитися у воротах суперників. Але ми ними не скористалися, на відміну від господарів.


– У першому таймі ти став одним з найкращих серед всіх гравців на полі. Відбив складний Фоміна удар з близької відстані, а потім і 11-метровий удар від нападника «Маріуполя». Під час пенальті реагував по м’ячу?


– Ні. Гадав напрямок удару, і пощастило відбити. Пенальті – це чиста лотерея. Сьогодні мені пощастило, завтра хтось може в інший кут пробити. Ще не зустрічав таких воротарів, які б реагували по удару. Зреагувати, звичайно, можна, але далеко не факт, що встигнеш відбити м’яч.


– Склалося враження, що саме твоя впевнена гра на останньому рубежі додала наснаги хлопцям, які після цього створили два хороших шанси перед перервою…


– Шкода, що хлопці не забили в тих епізодах. Мали відмінні шанси. Дуже хотілося б, щоб наша впевненість відбивалася на табло, а не просто діями на полі. Але нічого, будемо працювати.


– Зрозуміло, що, аби вигравати, потрібно забивати голи. Але що сталося в епізодах з пропущеними м’ячами?


– «Маріуполь» здорово зіграв на контратаках і скористався більшістю біля наших воріт. Це футбол. Вони забили і виграли. Ми не забили та програли.


– Що сказав Богдан Блавацький у роздягальні після гри?


– Сказав, що потрібно рухатися далі і працювати. У нас залишилося ще чотири гри в поточному сезоні. Нас чекають зустрічі з хорошими суперниками, на тлі яких потрібно себе проявити. Хочеться показати усім, що «Львів» ще не сказав свого останнього слова.


– Це перший відбитий пенальті «Львова» в поточному сезоні. Тобі приємно стати автором такого досягнення?


– Не сильно звертаю на таке увагу. Ми робимо свою роботу. Допомагаємо хлопцям. Вони теж нас виручають в різних епізодах в кожній грі. Я допоміг їм в матчі з «Маріуполем», в наступній грі вони мені допоможуть. Десь ляжуть під якийсь удар. Ми – одна команда, б’ємося один за одного.


– Зрозуміло, що розрив між «Львовом» і суперниками в битві за єврокубки вже надто великий. Виходячи з цього, як колектив мотивує себе на решту матчів сезону?


– Не треба себе мотивувати. Ми боремося за ім’я клубу. Кожен хоче показати, що він – якісний футболіст і гідний більшого. Якщо такого запалу немає всередині людини, то їй нічого робити в футболі. В принципі, вважаю, ми вже заявили про себе – потрапили до першої шістки. На жаль, не досягли більшого, але в усіх бувають як періоди успіхів, так і смуги невдач.


– Які у «Львова» шанси в заключних матчах чемпіонату зачепитися за очки? Попереду – гри з командами, які знаходяться вище «синьо-золотих левів» в таблиці…


– Шанси – хороші. Будемо робити все можливе для того. Повірте, нікому з футболістів не подобається такий стан справ. Будемо робити все, щоб завершити цю серію невдач і на хорошій ноті закінчити сезон.