11 травня 2019 12:10

Украинец отсудил суперматч на юношеском чемпионате Европы

Вже втретє Микола Балакін вивів команди на поле у якості головного арбітра на ЧЄ-2019 серед збірних U-17 (футболісти 2002 року народження). Цього разу йому було доручено обслужити крутий поєдинок 3-го туру групового раунду між Францією та Голландією


Ці поважні збірні разом із Англією та Швецією склали, як можна здогадатися, чи не найзабійніший квартет фінальної частини, групу B. Тому й боротьба за дві путівки до чвертьфіналу розгорнулася жорстка.


Після двох турів лідирували Нідерланди, вони по черзі обіграли Швецію (2:0) з Англією (5:2), другою йшла Франція з чотирма очками, вона теж перемогла скандинавів (4:2) й розійшлася миром із англійцями (1:1), третіми були саме британці з одним заліковим балом.


В останньому турі Англія здолала Швецію (3:1) й теж набрала 4 очка. Та Франція не підпустила до себе запеклого супротивника, бо перемогла у лобовому зіткненні Голландію — 2:0. Під наглядом Миколи Балакіна трикольорові забили вже в дебюті: на 1-й (Аділь Аушиш) і на 11-й (Натанаель Мбюкю).


Цього разу 30-річний киянин також нечасто світив картками, на відміну від свого прем’єрного поєдинку на турнірі: показав лише чотири попередження (з них три — французам). Додамо, що асистували українцю Фатлюм Беріша з Косово та Сергій Васютін із Казахстану, четвертим рефері був Айван Оруел (Уельс).