9 травня 2019 17:08
3

"Динамо" на заметку. Космический заработок "Аякса" в этой Лиге чемпионов

Нідерландський клуб, котрий став сенсацією цьогорічного розіграшу Ліги Чемпіонів, непогано підзаробив за цей європейський сезон.


Попри виліт у півфіналі від Тоттенгема вдома, Аякс отримав безпрецедентно хороший дохід у найпрестижнішому клубному турнірі. За ігровий відрізок із вересня по травень амстердамці заробили майже сто мільйонів євро. Ця сума складається зі стартової премії, позиції Аякса за рейтингом УЄФА, продажу квитків на домашні матчі і грошей за телевізійні трансляції.


Клуб стартував у розіграші з ДРУГОГО кваліфікаційного раунду, де подолав австрійський Штурм (2:0 і 3:1). Потім був бельгійський Стандард (2:2 і 3:0) і нарешті...

15 мільйонів клуб поклав до своєї каси за вихід до групового турніру етапу. Сталося це, як ви добре пам’ятаєте, після перемоги над Динамо Київ на стадії плей-оф.


У групі Е Аякс заробив 42 мільйони, де без жодної поразки (3-3-0) у компанії Баварії, Бенфіки і АЕКа став другим після мюнхенців, програвши їм два очка.


В 1/8-ій сенсаційно побили мадридський Реал (1:2 вдома і 4:1 на виїзді). У чвертьфіналі в Турині декласували Ювентус (1:1 вдома, 2:1 в Італії), і були в секунді від перемоги над Тоттенгемом в 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів.


Отже, до вже згаданих коштів додаємо майже 19 мільйонів за 17-те місце клубу у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Решта мільйонів прийшла з продажу квитків та з телевізійних фондів.


Касовий апарат дзвенів із кожним результатом. Завдяки виступам у групі Аякс спромігся заробити щонайменше 23 мільйони. Ці премії за продуктивність восени та взимку. УЄФА нічого окремо не заплатить за перемоги над Реалом, Ювентусом та Тоттенхемом у поєдинках на виліт. На цій стадії платять тільки за прохід далі, а не за результати окремих матчів.


Зазначені суми надходять безпосередньо з банку Ліги Чемпіонів УЄФА. Жваво йде і торгівля ігровою формою, але це тільки у межах країни, адже офіційно вона більше ніде не доступна. Аншлаги на поєдинках з АЕКом, Баварією, Бенфікою, Ювентусом, Реалом та Тоттенгемом принесли клубу ще 12 мільйонів євро.



Тож, загальний прибуток Аякса у цьогорічному розіграші Ліги Чемпіонів підкрався до 100 мільйонів євро. Однак магічний поріг амстердамська сенсація подолати не змогла.


Влітку клуб рахуватиме вже прибутки від продажу своїх гравців до різних європейських грандів. Йдеться зокрема про Де Йонга, Де Лігта, Ван Де Бека та багатьох-багатьох інших.

Щоб заробити, треба вкладати. Як мінімум, в розвиток своїх гравців. Але з сучансим нашим ТШ - капець будь яким варіантам.
Зато мы сэкономили на тренере.
Динамо с таким менеджментом ничего не светит, кроме подписи Лобановского на футболках