5 травня 2019 17:09

Тренер сборной Украины U-16 Александр Петраков: "Легионеры, откровенно говоря, не впечатлили"

Юнацька збірна України U-16 (футболісти не старші 2003 року народження) завершила турнір в Ізраїлі на третьому місці.


Підсумки чергового етапу підготовки юнацької збірної України U-16, яка брала участь у міжнародному турнірі «Кубок розвитку УЄФА», що проходив в Ізраїлі, для офіційного сайту ФФУ підбив головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.


— Олександре Васильовичу, яка ваша думка про специфіку ізраїльського турніру з огляду на його нововведення у правилах?


— Негативна. Із цим згодні й наші колеги з Ірландії. Зелені картки, видалення на вісім хвилин... Це вже не футбол. Тим більше, що арбітри по-різному трактують ці правила. Мені ці новинки не сподобалися.


— Як ви оціните роботу ваших підопічних на минулому зборі? Позитивні моменти є?


— Є, але вони не настільки відчутні, як хотілося б. Деякі хлопці непогано себе проявили, але здебільшого це стосується тих футболістів, які брали участь у січневому зборі цієї команди.


Ізраїлю ми програли самі. Арбітр поставив нам незрозумілий пенальті, не зарахував наш чистий м’яч, в епізоді з другим голом помилився воротар. Але якби мої підопічні використали хоч частину своїх гольових моментів, то за пропущені м’ячі переживати б не довелося.


У поєдинку з Ірландією хлопці вже показали багато з того, що ми напрацювали. Просто не вистачає часу, щоб зробити ще краще. На роботу з такими юними футболістами дається дуже мало часу для тренувань із тактики, стандартних положень...


А що стосується збірної Фіджі, то ця команда виглядала явним аутсайдером турніру.


— На зборі працювали й три українські легіонери...


— Представляючи такі солідні європейські клуби, хлопці, відверто кажучи, не вразили. Можливо, ми повернемося до кандидатури Даніеля Ляпіна через дефіцит центрфорвардів. Але водночас я був неприємно здивований його технічним оснащенням. Можливо, потрібен час, але мені його катастрофічно не вистачає.


— Наступний етап підготовки цієї команди відбудеться в серпні?


— Саме так. Розпочнемо збір 20-го числа. Я радий, що до початку Меморіалу Віктора Баннікова в нас буде п’ять повноцінних днів для тренувань. Маю велику надію, що керівники наших клубів подивляться на календар збірної і, можливо, зрозуміють, що команді потрібно зібратися в найсильнішому складі, адже честь країни хочеться відстоювати на гідному рівні.


— Уже відомі суперники збірної України на домашньому турнірі?


— Імена восьми збірних уже є, але ще не було жеребкування. Хоча я дуже хочу, щоб одним із наших суперників стала збірна Ізраїлю...