4 травня 2019 14:55

Лучшим игроком апреля в первой лиге назвали иранца из "Волыни"

В українській Першій лізі мало легіонерів, левова їх частка виступає в складі луцької "Волині". Причому виділяється на тлі інших іноземців у складі "хрестоносців" Сіаваш Хагназарі, який не завжди яскраво, але стабільно і ефективно робить свою роботу.


Хагназарі ударно почав травень, оформивши "гол + пас" у поєдинку з "Прикарпаттям". Але ще в квітні його дії на полі були не менш продуктивними. 81,4% точних передач в іграх з "Дніпром", "Оболонню-Броварем" і "Інгульцем" здійснив іранець. При виконанні довгих перекладів і зовсім не помилявся, хоча робить він їх не часто. Основна здача Сіаваша - зв'язати центр з нападом за рахунок коротких пасів, з чим він відмінно справляється. Чого тільки варта тонка передача на хід Денису Кожанову, що стала гольовою в матчі з "пивоварами".


Сім успішних обводок при 11 спробах за три матчі говорять про те, що Хагназарі не соромиться взяти гру на себе, але цим навиком не зловживає. У матчі з лідером вся "Волинь" була максимально мобілізованою і агресивною в високому пресингу, наслідком чого стали вісім перехоплень Сіаваша на чужій половині поля. По суті в особі іранського півзахисника Андрій Тлумак отримує перший редут оборони вже біля воріт суперника. Так що його навіть можна назвати класичним box-to-box, але з акцентом в сторону креативу.


Судячи з поточної формі іранця, ми ще побачимо його у всій красі в вирішальних іграх за право підвищення в класі, де "Волинь", за рахунок наявності подібних кадрів, аж ніяк не виглядає аутсайдером.