2 травня 2019 15:11

Сборная Украины U-18 проиграла Турции

Юнацька збірна України U-18 (футболісти не старші 2001 року народження) провела другий із двох товариських поєдинків проти однолітків із Туреччини.


У першій грі, яка відбулася на НТК ім.Баннікова 30 квітня, синьо-жовті перемогли з рахунком 1:0 завдяки єдиному голу півзахисника Вадима Мельнійчука. У другому поєдинку головний керманич синьо-жовтих Олег Кузнецов із 20 викликаних на збір гравців не зміг розраховувати на кількох виконавців, тому у заявку на другий матч потрапило лише 16 виконавців. У підсумку у порівнянні з першою грою на поле в основному складі синьо-жовтих вийшло сім нових футболістів.

Збірна Туреччини також провела у своєму складі ротацію і, пам`ятаючи про невтішний результат першого поєдинку, цього разу з перших хвилин заволоділа ініціативою і активно йшла в атаку на ворота Олександра Гарапа, який представляє у збірній столичний «Арсенал-Київ». Вже на 11-й хвилині наш голкіпер врятував команду після сольного проходу лівого захисника турків Рідвана Йилмаза. Ще кілька разів гостей підводила неточність, але в підсумку наприкінці першого тайму збірна Туреччини таки досягла свого, і Огюжан Акгюн відкрив рахунок у матчі, відправивши м`яч у сітку після удару головою.


У другому таймі Олег Кузнецов зробив кілька замін, але зрівняти рахунок господарі так і не змогли, у підсумку поступившись з мінімальним рахунком — 0:1.

Завершивши черговий етап підготовки, юнацька збірна України наступного разу збереться разом наприкінці травня, коли вирушить на міжнародний турнір «Кубок Словаччини».


Нагадаємо, що ця збірна України готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками синьо-жовтих у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.


Дві найсильніші команди з кожної групи і найкраща серед збірних, що посядуть треті місця (за результатами зустрічей із двома лідерами своєї групи), вийдуть до елітного раунду. Матчі цієї стадії відбудуться навесні 2020 року.

Переможці семи груп елітного раунду проб'ються до фінальної стадії, яка проходитиме в липні 2020 року в Північній Ірландії.
Товариський матч


Україна (U-18) — Туреччина (U-18) — 0:1 (0:1)


Гол:
Акгюн (38).


Україна:
Гарапа, Мудрик, Якуба (к), Каленчук, Данилюк, Буханевич (Гуров, 59), Снісар, Шамич (Духота, 46), Литвиненко, Мельнійчук (Драмбаєв, 46), Чирук (Гудзинський, 70).


Туреччина:
Тепе, Кайя (Думан, 90), Тултак, Йилмаз, Акдемір, Генчел, Тунч (Арсланташ, 65), Гюллю (Алптекін, 65), Кол (к) (Озкайимоглу, 90), Гюмюшкая, Акгюн.