1 травня 2019 21:48
2

Евгений БОХАШВИЛИ: "Чемпионат Индонезии ничем не уступает украинскому"

26-річний український футболіст Євген Бохашвілі нещодавно підписав контракт до кінця року із представником чемпіонату Індонезії — клубом "ПСС Слеман". Днями він зіграв зі своєю новою командою перший контрольний матч.


Нагадаємо, раніше спортсмен встиг пограти у шести українських клубах, а також в грузинському та білоруському чемпіонатах.


Чому ви вирішили переїхати до Індонезії?


В останньому турі чемпіонату Білорусі, виступаючи за ФК "Мінськ", я травмувався і тривалий час не тренувався, - розповідає газеті "Експрес" Євген Бохашвілі. - 12 лютого довелося лягти на операційний стіл. Тим часом у зимове міжсезоння у мінському клубі відбулися зміни щодо керівництва, бюджету, а також кадрової політики – у напрямку омолодження команди. Продовжувати угоду з білорусами я вже не хотів. Підписати контракт з іншою командою теж не мав змоги, бо всі наполягали на тому, аби я приїжджав на оглядини. Я ж не міг цього зробити, бо ще не одужав після травми.

А якось мені зателефонував агент і сказав, що є можливість підписати повноцінний однорічний контракт з індонезійським клубом. Менеджери "ПСС Слеману" не побоялися запропонувати мені угоду. Чемпіонат Індонезії стартує 15 травня, а це означає, що до старту сезону я ще встигну відновитися.


Чим привабила пропозиція індонезійців?


Клуб саме повернувся в елітний дивізіон чемпіонату Індонезії. Мене запевнили, що він має фінансову стабільність і всі умови для розвитку. До того ж я відчув довіру головного тренера.


"ПСС Слеман" має потужну підтримку. Сьогодні команда посідає друге місце в Індонезії за кількістю фанів - після представника столиці "Персія Джакарти". Коли ми грали товариський матч на Кубку Президента, за нас уболівали на трибунах 43 тисячі глядачів. Це при тому, що стадіон вміщає 40 тисяч.


Чи є в індонезійському футболі обмеження щодо кількості легіонерів?


У чемпіонаті Індонезії працює правило ліміту: у заявці однієї команди повинно фігурувати щонайбільше троє іноземців плюс один футболіст із паспортом азійської країни. Наразі у команді виступає бразилець Гільєрме Батата, який свого часу грав разом з Неймаром за юніорську збірну своєї країни, іспанець Альфонсо де ла Круз та аргентинець з іракським паспортом Браян Феррейра. І тепер ще я.


Як вам рівень чемпіонату Індонезії?


Нічим не поступається чемпіонату України. Більшість команд може нарівні грати проти середняків Української Прем'єр-ліги.


А як щодо зарплат?


У цьому випадку індонезійська першість переважає українську. Тут легіонерам платять не менше п'яти тисяч доларів на місяць.

Ну да, чувак, который в 26 лет докатился до чемпа Индонезии, решил оправдать свою охеренную карьеру)
Классика . Как только какой то бичара попадает в какое то днище днищенское то обязательно потом рассказывет что там не хуже чем в УПЛ