1 травня 2019 21:27

Первая лига. "Металлист 1925" резко затормозил, "Волынь" уже третья

Мабуть, навіть найвідданіші шанувальники футболістів «Дніпра-1» не сподівалися, що їхні улюбленці на фінішній прямій настільки відірвуться від переслідувачів.


Дніпряни вже можуть спокійно награвати склад для дебюту в елітному дивізіоні, а от інтрига в боротьбі за інші призові місця з кожним туром тільки загострюється. Тим паче, що йдеться про учасників перехідних поєдинків з аутсайдерами Прем’єр-ліги.


Легко здогадатися, що підопічні Дмитра Михайленка прибули на поєдинок із «Балканами» в прекрасному настрої, не приховуючи свого бажання продовжити вражаючу 13-матчеву безпрограшну серію. Утім, гостям не варто було розслаблятися, оскільки «Балкани» весною вже довели, що є міцним горішком, ось чому протистояння в Зорі очікувалося з інтересом.


У першому таймі боротьба точилася буквально на кожному клаптику поля, але після перерви далася взнаки вища індивідуальна майстерність гостей. Спочатку Ігор Когут вивів дніпрян уперед, а невдовзі Зураб Очігава встановив підсумковий рахунок. 0:2. До речі, саме 1 травня у 2007 році було офіційно зареєстровано ФК «Балкани», але, незважаючи на всі старання, місцевим футболістам не вдалося досягти позитивного результату в день заснування клубу, хоч вони й виступають краще, ніж у минулому сезоні.


Що ж до переслідувачів «Дніпра-1», то вони, на відміну від фаворита, уже просто не мали права втрачати очки. «Металіст 1925» гостював у Миколаєві, який два свої домашні поєдинки в другій частині сезону програв. Звичайно, підопічним Сергія Шищенка кортіло реабілітуватися перед своїми прихильниками. І дебют був явно за «містянами»: уже на 8-й хвилині досвідчений Владислав Войцеховський підступним ударом відкрив рахунок. Це додало господарям натхнення й упевненості у своїх силах, і перед перервою Сергій Кравченко змусив слобожан розпочинати з центра поля ще раз. 2:0. Питання про переможця було практично знято з порядку денного, та миколаївці й не думали скидати оберти, і на 47-й хвилині Андрій Ковальов довів рахунок до розгромного. До речі, усе могло закінчитися для гостей ще гірше, але наприкінці матчу Богдан Кушніренко не реалізував пенальті. Таким чином, «Миколаїв» взяв упевнений реванш за поразку в першому колі й закріпився в середині турнірної таблиці.


«Я дуже задоволений підопічними, які повністю виконали установку, - відзначив керманич господарів Сергій Шищенко. - Ми добре вивчили гру «Металіста 1925», переважали харків’ян в організації командних дій і скористалися їхніми помилками в центрі оборони…»


Після тривалої безпрограшної серії доволі несподівано пригальмували весною футболісти «Колоса». Оскільки черговим суперником ковалівців був аутсайдер, «Агробізнес», то в них була чудова нагода перервати цю смугу невдач. І вони цим шансом скористалися. Усе вирішив влучний удар універсала Віталія Гавриша на початку другого тайму (на 40-й хвилині він же не реалізував пенальті).


А от учасники протистояння в Івано-Франківську, футболісти «Прикарпаття» й «Волині», у квітні значно частіше тішили своїх уболівальників, ніж розчаровували. Але цього разу рівної боротьби не вийшло. Уже в першому таймі легіонери гостей Сіаваш Хагназарі, Младен Бартулович та Ігор Карпенко змусили тричі капітулювати воротаря господарів. І лише перед перервою Ярослав Конкольняк забив гол престижу. Надалі прикарпатці частіше контролювали м’яч, але до гольових моментів справа практично не доходила. У компенсований час гості залишилися в меншості після вилучення Сергія Петька, проте рахунок не змінився. 1:3.