29 квітня 2019 13:42

Олег Кузнецов объяснил, почему "Динамо" не отпустило футболистов в сборную U-18 на ближайшие сборы

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Олег Кузнецов розповів про найближчі плани команди.


Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2001 року народження) розпочала збір, під час якого проведе два спаринги з турецькими однолітками. А напередодні наставник синьо-жовтих Олег Кузнецов відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.


— Олеже Володимировичу, під час майбутнього етапу підготовки у вашої збірної заплановано два товариські матчі з командою Туреччини. Ви добре знаєте цього суперника?


— Певною мірою так, оскільки з командами цього віку ми вже зустрічалися кілька разів. Але це було ще на початку нашого шляху. За наступні півтора року інформації щодо збірної Туреччини в нас немає. Думаю, не було й сенсу її шукати, оскільки склади завжди змінюються. Тому зараз познайомимося з турками знову. Але з досвіду минулих зустрічей можу сказати, що це серйозний супротивник. Про це також свідчить і те, що в нас негативний баланс очних матчів проти збірної Туреччини.


— У списку відсутні гравці київського «Динамо». У чому причина?


— Футболістів не відпустили, оскільки це не дата УЄФА. Така сама ситуація буде й наприкінці травня, коли наша збірна вирушить на міжнародний турнір «Кубок Словаччини». Шкода, адже саме в таких представницьких змаганнях можна побачити всі найкращі якості виконавців.


— Коли ви зможете зібрати всіх найсильніших?


— Гадаю, у вересні й жовтні, на двох заключних зборах команди перед стартом у кваліфікації Євро-2020. Ці терміни збігаються з офіційними датами УЄФА.


— Чи вистачить часу, щоб якнайкраще підготуватися до відбору на Євро, що відбуватиметься в листопаді цього року?


— Думаю, так. Основна обойма в нас є. Правда, знову ж таки, у Словаччині на наступному зборі нам доведеться обійтися не тільки без динамівців, але й без гірників, очний матч яких, цілком можливо, що за золоті медалі, збігається з періодом наших зборів.


Нагадаємо, що юнацька збірна України, яку очолює Олег Кузнецов, готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками синьо-жовтих у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.