28 квітня 2019 22:27
6

Александр ХАЦКЕВИЧ: "Что бы за нас не решили наверху - мы будем биться до конца"

Вашій увазі прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича після матчу чемпіонату України ФК «Львів» - «Динамо» (0:1):


- Після гри із «Шахтарем» я сказав, що яким би відрив від першого місця у нас не був, все рівно ми будемо виходити на поле та битися. Сьогодні ми билися. Якби нас залишилося семеро, ми б робили те саме. Вже бігали на колінах, але все рівно терпіли, намагалися створювати контргру. Що стосується суддівства, я вже говорив, що у другій частині чемпіонату «Шахтар» пробив вже п’ять пенальті. Ми одинадцятиметрові удари не б’ємо, зате у кожній грі ми заробляємо по п’ять – сім жовтих карток та вилучення. Що б там за нас не вирішили нагорі, повторю ще раз: ми будемо битися. Це формене неподобство. Окрема подяка нашим уболівальникам, які приїхали у таку погоду та у таке велике свято підтримати нас. До речі, хочу усіх привітати із Великоднем. Для кого цей футбол був потрібен саме у неділю? Подивіться на стадіон. Потрібно ж думати не лише про телебачення та ефір. Ми граємо для уболівальників. А сьогодні, у цей святий день дві команди грали одна для одної, для родичів і для невеликої кількості фанатів. Хлопцям окрема повага, у них є і характер, і сила волі.


- Трьохходову комбінацію, після якої «Динамо» забило гол, можна назвати класичною?

- Комбінація насправді, була хорошою: футболісти взяли гру на себе, увірвалися з глибини. Виконання Буяльського було на найвищому рівні.


- У другому таймі було важливо зберегти рахунок?

- Нам потрібно було перелаштуватися, адже Русин не чіплявся за м’ячі. Другий тайм показав, що Пена і на цій позиції був досить ефективним. Граючи у меншості, вдесятьох, а потім і вдев’ятьох, він страхував зону, заробляв фоли, від нього йшла гострота, одним словом, робив усе, що було потрібно. Шабанов додав надійності позау: вгорі та унизу, блокував прострільні передачі, тощо. Можливо, були певні позиційні помилки, але найголовніше, що навіть маючи на двох футболістів менше, команда не пропустила. У двох-трьох моментах Жора Бущан здорово зіграв. Словом, усі виклалися по максимуму, хлопці просто молодці.


- Враховуючи кадрові проблеми, конкуренція зберігається лише на воротарській позиції?

- Сьогодні також вийшов Саша Андрієвський і здорово зіграв. Є позиції, на яких присутня конкуренція, а також ті, які не дублюються. Ми знаємо, які саме з них потрібно посилити, а на яких місцях створити конкуренцію. Після гри емоції ще не вщухли, тому я поки що не готовий про це говорити докладніше.


- Що з Вербичем, та чому не грав Бойко?

- Обидва гравці не приїхали по медичним показанням. Бойко готуватиметься вже до наступного матчу, а Беньямін 2-го травня матиме консультацію у Мюнхені або артроскопію. Лише після цього ми знатимемо, на який період наш футболіст може випасти.

"У кожній грі ми заробляємо по п’ять – сім жовтих карток та вилучення" - це теж резерв для підсилення гри. Що Гармаш, що Кендзера отримали червоні за дурість, недисциплінованість. А це робота тренерів і психіатрів команди. Він хоче битися до кінця. Але вони б'ються в прямому значенні цього слова. Треба було не казати перед грою: "Бийтесь, хто може", а щоб вони грали, а не бились. Тоді, може й результат був би інший". Команді потрібен нормальний тренер, а не Хацкевич.
ХАЦ, тебе пора...!!!
То це "зверху вирішили" що у команди відсутня будь яка тактична виучка?
Нова відмовка білоруса. Раніше була молода і сира команда!
Как же раздражает, что у Хацкевича одна тактика, вынос на форварда, что бы он цеплялся, даже если форвард другого плана
Сховати
Ватель, Вопрос в том, почему не ищут форварда нужного плана? Может просто тактика не в этом?
Сховати
Yukka, У хорошего тренера должен быть набор тактических вариантов, которые применяются в зависимости от соперника и от тех игроков, которые сейчас есть в наличии. И их должно быть намного больше чем полтора. А тут - блин, даже до удаления была равная титаническая борьба в центре поля. С наспех собранной командой ноунеймов. Которая снова и снова ставит перед Динамо неразрешимые проблемы. Их форвард выбегает один в атаку против трёх защитников - и адская паника, они его могут удержать только впятером.
Ну казалось бы, уже которая по счёту с ними игра, и каждый раз невероятный геморрой - неужели нельзя подобрать подходящую тактику? Но нет, против Арсенала терпели, и против этих будем терпеть...