27 квітня 2019 13:01

Александр ПЕТРАКОВ: "Сборной интересно и полезно принять участие в Кубке развития УЕФА"

Завдання перемогти на майбутніх змаганнях за всяку ціну перед юнацькою збірною України U-16 (футболісти не старші 2003 року народження) в Ізраїлі не стоятиме.


Напередодні початку тренувального процесу наставник збірної України U-16 Олександр Петраков розповів про найближчі плани команди.


— Олександре Васильовичу, у порівнянні з минулим збором зараз у складі команди з'явилися нові футболісти. Продовжуєте пошук талантів?


— Саме так. Але не все так гладко. Даний вік по Україні поки що слабенький. Утім, будемо сподіватися, що хлопці додадуть.


— У вашому списку є відразу три футболісти, які виступають в Європі...


— Хлопці представляють непогані клуби, але для мене вони поки що повна загадка. Я не бачив їх у справі. Подивимося, як вони зараз себе проявлять.


— Кубок розвитку УЄФА — серйозний турнір?


— Безумовно. Ці змагання вже давно проходять під егідою УЄФА. А зараз до участі в них почали залучати збірні з інших конфедерацій. Турнір проходить за цікавими правилами. Зокрема, в арбітра, окрім жовтої й червоної картки, є ще й зелена, після пред'явлення якої футболіст вилучається з поля на вісім хвилин. Обов'язкова умова — будь-який виконавець повинен зіграти на змаганнях не менше 80-ти хвилин. А ще, наприклад, після основного часу за нічийного рахунку відразу пробивається серія пенальті, переможець якої отримує два очки, а той, хто програв, — одне. Тому й назва така — турнір розвитку. До речі, зі збірною України 1999 року народження ми на цих змаганнях посіли друге місце.


— Зараз будете налаштовувати підопічних на виграш?


— Будь-яка команда хоче перемогти у змаганнях, офіційні вони чи товариські. Але з огляду на всі поправки в правилах гри й наш якоюсь мірою експериментальний склад, питання руба перед збірною стояти не буде.


— Для вас це чергова перевірка можливостей футболістів перед кваліфікацією чемпіонату Європи?


— Звичайно. Але не буду кривити душею — основна підготовка почнеться з меморіалу Віктора Баннікова, який відбудеться наприкінці серпня. Там я планую задіяти всіх кращих.