26 квітня 2019 20:50

Олег ФЕДОРЧУК: "Матч "Динамо" - "Шахтер" подтвердил уровень падения украинского футбола"

Матч між "Динамо" та "Шахтарем" показав рівень сучасного українського футболу. Грали дві найкращі команди, учасники єврокубків, а особливих емоцій і вражень не було. Назвати матч видовищним або цікавим язик не повертається. За останні 5 років із кожним сезоном рівень все більше падає.


Кияни мали можливості забивати, просто їх було мало. Без форварда, який звик грати на вістрі, важко. Вербич - гравець атаки, але навиків чи досвіду забивати із напівмоментів у нього немає. Критично ставитися до гравця, який грає не на своїй позиції, не можу. Не пішли "стандарти" в обох команд. Саме вони мають велике значення у матчах, де мало моментів.

Хвалять новачка киян Де Пену. Варто довіряти новим гравцям, особливо, коли є проблеми на тій чи іншій позиції. Де Пену запросили, щоб він грав. Сенсу його тримати на "лавці" немає. Уругваєць показав, що він гравець кваліфікований, який може збільшити конкуренцію. Швидко приймає рішення, бере ініціативу. Грає тільки вперед. Уругваєць був одним із найкращих гравців у складі двох команд у матчі. Вербичу далі буде не просто.

Посередній матч у Шапаренка. Він потрапив у смугу невдач. Але йому варто продовжувати довіряти. У Ярмоленка теж спочатку не все йшло, були не найкращі відрізки та невдалі матчі, але його продовжували ставити. З часом Андрій віддячив за довіру. Але не варто забувати і про конкуренцію. Без неї прогресувати вкрай важко. Позиція атакувального півзахисника - важлива у футболі. Тому не потрібно виключати, що на неї запросять влітку ще одного гравця. Це має підштовхнути Шапаренка працювати більше, особливо над покращенням фізичних кондицій. Проблеми стабільності - біда всіх футболістів. Пригадуєте "гойдалки" Коваленка?

Я ще раніше казав, що інтриги в цьому чемпіонаті не буде. Велика різниця між двома лідерами та іншими командами. Навіть якби "Динамо" двічі перемогло "Шахтар" шансів, що "гірники" втратять ще десь очки було мало.

Олег Федорчук