25 квітня 2019 21:56

Алексей ДРОЦЕНКО: "В финале сошлись две лучшие команды турнира"

Наставник «Динамо» U-14 Олексій Дроценко прокоментував поєдинок своїх підопічних проти іспанської «Валенсії» у фіналі Кубка Федерації футболу Туреччини:


- Потрібно визнати, що команда «Валенсії» перемогла заслужено, на сьогодні вони виглядають сильніше, ніж ми, і своєю грою довели це. Ми старалися, але іспанці доклали більше зусиль, щоб перемогти.


Ми бачили, що гравці іспанців шукають свого нападника передачами за спину захисникам, виходячи з цього, побудували свою гру від оборони на контратаках. У першому таймі нам не все вдалося, що ми планували на цю гру, не всі футболісти виконали установку і наші вимоги, часом не вистачало останнього пасу. Плюс, через перебір жовтих карток не зміг зіграти Цілик, з мікротравмою вийшов на поле Сизонюк. Об'єктивно слід визнати, що на перемогу ми не награли.


У другому таймі ми провели заміни і певні перелаштування, посилили і освіжили гру, тому друга половина зустрічі вийшла кращою, ми провели її на хорошому рівні, активніше граючи на атаку. Мали ряд можливостей зрівняти рахунок, зокрема, пару хороших моментів було в кінцівці зустрічі, але ми їх не використали, а замість цього на останніх секундах самі пропустили другий м'яч.


- Як в цілому, можете оцінити турнір, його організацію, підбір суперників?


- Він пройшов на високому рівні, усе добре: організація, умови проживання, поля, суперники високого рівня. На змаганнях були представлені команди з різних країн і з різними стилями гри. Ми дали можливість зіграти всім нашим хлопцям, щоб подивитися їхній рівень на даний момент і визначитися, на кого ми можемо розраховувати у подальшому. Досвід міжнародних ігор, безумовно, є великим плюсом.


У фіналі зійшлися дві найкращі команди турніру за підсумками групових матчів, суперники були гідні один одного. Команда «Валенсії» сподобалася, в її складі швидкісні і індивідуально сильні хлопці, які добре володіють м'ячем. А перемогла команда, яка зіграла краще і використовувала свої моменти. Хотілося б, щоб наша гра була на порядок вищою. Нам необхідно провести аналіз цієї гри, а також усього турніру, розібрати дії кожного футболіста, який виходив на поле, його внесок у результат команди, а також командні взаємодії, як при обороні, так і при атаці, прибрати негатив, зберегти позитивні моменти і рухатися вперед. У нас ще попереду багато матчів як в чемпіонаті України, так і на турнірі в Італії, який відбудеться наступного місяця.