25 квітня 2019 18:37

"Динамо" U-14 уступило "Валенсии" и завоевало серебро на Кубке Федерации футбола Турции

На міжнародному футбольному турнірі «Кубок Федерації футболу Туреччини», що проходить цими днями неподалік від Анталії серед футболістів 2005-го року народження, настав час вирішальних матчів.


У фінальному поєдинку підопічні Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського зустрілися із іспанською «Валенсією», яка посіла перше місце у паралельній групі «А».

Відзначимо, що через перебір жовтих карток тренерський штаб нашої команди у фіналі не зміг розраховувати на найкращого бомбардира команди Данила Цілика, на рахунку якого три м’ячі у трьох попередніх матчах.


Перші хвилини залишилися за іспанцями: вони більше контролювали м’яч та шукали підходи до воріт киян. Із першими спробами наші захисники впоралися, але після однієї з атак «Валенсії» футболіст суперника увірвався до штрафного майданчика з правого боку, трохи змістився у центр та пробив у дальній кут – м’яч рикошетом від стійки залетів у сітку. Вперше на турнірі динамівці опинилися у ролі команди, що відігрується. За інерцією валенсійці ще одну свою атаку завершили ударом по воротах, але наш воротар Гринчук зреагував, відбивши м'яч. Перший же випад нашої команди завершився небезпечним моментом, коли Микитюк прокинув м'яч уперед, але Дзеню завадили завдати влучного удару. Ближче до середини тайму українці остаточно відсунули гру від власних воріт, перемістивши її на чужу половину поля. Хороший момент мав Грохольський після пасу справа, але його удар заблокували захисники.


Через велику спеку арбітр у кожному з таймів робив паузу, щоб команди могли попити води. Одразу після цього, поновивши сили, Білоконь чудово обіграв суперника та віддав м’яч під удар Микитюку, але під його удар кинувся захисник. А подачу того ж Микитюка зі штрафного не зміг замкнути Дзень. Словом, отримавши перевагу, «Валенсія» перейшла на гру другим номером, розраховуючи на контратаки, яки виходили досить гострими завдяки швидким гравцям атаки.


Другий тайм теж активніше розпочала «Валенсія». Після небезпечних ударів нападників іспанців м’яч метушився по нашому штрафному майданчику і лише дивом не опинився у воротах. Ще у кількох випадках виручив Гринчук, а також заблокував удар суперника із близької відстані Федоренко. Гравці суперника швидко переходили від оборони в атаку, опинялися першими на підбиранні та перехоплювали м’ячі. Втім перспективні можливості для взяття воріт мали і кияни, але флангові навіси Федоренка та Ванди не знаходили адресатів. А найреальнішу нагоду зрівняти рахунок наші хлопці мали після виходу три в два, але не зуміли отримати вигоду зі своєї переваги: Ванда зробив навіс справа, а Зоренко не зміг пробити, як слід.


А вже у компенсований час українці пропустили випад валенсійців, який став гольовим. У завершальній стадії атаки гравець суперника залишився без нагляду у штрафному майданчику трохи лівіше від центра та завдав точного удару, з яким наш воротар не зміг впоратися. Незабаром прозвучав фінальний свисток.


Кубок Федерацій футболу Туреччини. Фінал


25.04.2019. Анталія, Zeki Ahmet Demirci Football Facility


«Валенсія» - «Динамо» – 2:0 (1:0)


«Динамо»: 23. Гринчук, 22. Федоренко, 18. Сизонюк, 3. Балаба (к), 14. Білоконь (19. Ванда, 62), 26. Михайлів (21. Педченко, 62), 5. Гунявой (16. Краснов, 70), 8. Микитюк (9. Могилевець, 44; 7. Бойченюк, 70), 11. Грохольський (20. Гусєв, 44), 10. Зоренко, 2. Дзень.


Голи: (9), (70+1).