23 квітня 2019 18:20

Алексей ДРОЦЕНКО: "Находили свои моменты в быстрых переходах из обороны в атаку"

Старший тренер команди «Динамо» U-14 Олексій Дроценко прокоментував перемогу своїх підопічних над бельгійським «Брюгге» 1:0:


- По-перше, «Брюгге» хороша команда, яка грає у футбол, в їхньому складі є ряд цікавих хлопців, їм приємно протистояти на полі. Сподобався настрій наших футболістів на сьогоднішню гру, їхнє бажання. Позитивний результат виводив нас у фінал, і ми будували свою гру виходячи з того, що знали: «Брюгге» потрібно тільки перемагати, тому вони будуть йти вперед, щоб забити. Ми ж шукали свої моменти у відборі м'яча і швидких переходах з оборони в атаку, і нам вдавалося їх знаходити. Ми провели багато швидких атак, але десь не пощастило, десь підвела реалізація або не виходив останній пас. Хоча м'яч ми забили якраз після відбору м'яча і подальшої швидкої атаки. Суперник намагався більше грати через короткий і середній пас, а також передачами знаходити високого нападника, який чіплявся за м'яч. В цілому, ми знали, що собою являє ця команда, і як грає, оскільки бачили два їхні матчі на турнірі. Тож, будуючи власну гру, виходили з манери гри суперника і власних можливостей.


Психологія хлопців в цьому віці не дозволяла нам навіть думати про нічию, інакше це б ні до чого не привело. У кожному матчі ми хочемо показувати красивий комбінаційний футбол і при цьому досягати результату. Сьогодні ми також грали, шукали свої моменти, можливість забити і виграти. Так краще для хлопців і для їхнього майбутнього, це повинно бути стимулом на кожну гру.


- З ким би вам було цікавіше зустрітися у фіналі - «Гентом» чи «Валенсією»?

- Ми бачили невеликі відрізки ігр обох колективів. Це дві різні команди. У іспанців більш потужні, силові і фактурні хлопці, а у бельгійців футболісти більше грають з м'ячем. У чомусь вони схожі на «Брюгге», оскільки представляють одну країну - також грають в короткий і середній пас за рахунок індивідуальних дій і швидкого пересування м'яча. Залежно від того, хто нам попадеться, будемо планувати свою гру. За великим рахунком, нам без різниці, проти кого грати, який би суперник не був, розберемо його дії, налаштуємося і постараємося побудувати свою гру так, щоб виграти фінал.