22 квітня 2019 21:32

Президент "Руха": "У нас нет полей, так они еще и мячи хотят забрать"

Президент «Руху» Григорій Козловський розповів, як ПФЛ без конструктивного діалогу намагається нав’язати клубам Першої та Другої ліги рішення грати м’ячами «Select». «Рух» виступив проти такої позиції ПФЛ, і 13 клубів Першої ліги підтримали «жовто-чорних».


«Ми стали ініціаторами спротиву даного рішення. Я особисто спілкувався з практично усіма президентами клубів. Я звертаюся до президента ПФЛ пана Макарова. Рішення грати м’ячами фірми «Select» було прийняте без більшості представників клубів, без надання можливості протестувати м'ячі. Такі рішення не ухвалюються таким чином. Потрібен діалог, потрібна можливість протестувати м'ячі, потрібно пояснити, що клуби отримають від цієї співпраці окрім зобов'язання грати цими м'ячами. Я розумію, що ви отримали або отримаєте від цієї співпраці, але не розумію, що отримає клуб.


Поки клуби не протестують ці м'ячі і не зрозуміють, яка їм користь від гри саме цими м'ячами, а потім більшість клубів за них не проголосує – співпраця недоречна. Я особисто заявляю, що «Рух» не гратиме цими м'ячами, навіть перед загрозою штрафів. Хочу зауважити, що 13 клубів Першої ліги, теж підписалися під цим рішенням. Тому це питання закрите.


Яке буде продовження? Це проблема пана Макарова. Ми свою позицію висвітлили. Крапка.


В нас немає полів, то вони ще й м'ячі хочуть забрати. Якщо не можете допомогти – бодай не заважайте. Від ПФЛ допомоги немає ніякої. Тому якщо пан Макаров не може допомогти, то нехай не заважає грати у футбол. Ми вже якось самі вирішимо, якими м'ячами нам комфортніше грати.