22 квітня 2019 16:19

Алексей ДРОЦЕНКО: "В матче с "Шахтером" болеть будем за "Динамо" всей командой"

Напередодні поєдинку «Динамо» - «Шахтар» своєю думкою про матч поділився тренер динамівської академії Олексій Дроценко, який зараз разом зі своєю командою вікової групи U-14 знаходиться в Туреччині на міжнародному турнірі:


- Думаю, майбутня гра буде багато в чому визначальною: вона вирішить, чи зможемо ми продовжувати претендувати на чемпіонство, чи обмежимося срібними медалями.

- Чи будете дивитися матч «Динамо» - «Шахтар» у Туреччині?

- Незважаючи на те, що ми знаходимося далеко від Києва, обов’язково подивимося поєдинок із «Шахтарем». Будемо вболівати за «Динамо» всією командою, підтримуватимемо основу, переживатимемо за наших хлопців, адже в команді грає багато вихованців нашої ДЮФШ, тож триматимемо кулаки за наших хлопців, яких добре знаємо особисто.

- Чи є матчі першої динамівської команди прикладом для ваших підопічних? Ви їх аналізуєте?

- Усі динаміські команди від першої до дитячих – це єдине ціле, тому ми так і переживаємо за основу. Усі хлопці вболівають, слідкують за матчами та мріють у майбутньому туди потрапити. Вони дивляться всі матчі та знають усіх футболістів. Для когось вони є кумирами та прикладами для наслідування. Коли ми в Києві, хлопці бувають на всіх домашніх матчах: під час єврокубків хлопці з «Динамо» U-14 подають м’ячі, а в іграх чемпіонату України наші футболісти тримають прапор із логотипом змагань у центрі поля.

Досвід Циганкова, Бурди, Миколенка, Шепелєва та інших надихає їх. Вони знають, що за умови хорошої роботи та належного ставлення в них є хороша можливість потрапити спочатку до юнацької команди, потім молодіжної і, нарешті, до основи.


Нагадаємо, «всеукраїнське дербі» двох претендентів на чемпіонство відбудеться у середу, 24 квітня, на «Олімпійському». Початок – о 18:30.