22 квітня 2019 09:15

Фран СОЛЬ: "У меня травма плеча была 5 лет назад, тогда я пропустил месяц"

Нападник Динамо Фран Соль відновлюється від травми. ПРОФУТБОЛ відвідав іспанця і дізнався, як справи у футболіста.


"Можна сказати, що я живу у спортзалі. Я б не хотів проводити тут так багато часу, але змушений працювати в такому режимі. Тренуюся 6 днів на тиждень. Прокидаюся рано – потім у мене кардіо, аби бути в тонусі. Снідаю, їду на базу, займаюся в залі. Далі масаж, і так щодня, крім неділі. Я роблю дуже багато вправ з невеликою вагою.


Я постійно відчуваю біль. Плече ще слабке, м’язи не в тонусі. Але так повинно бути, це нормальна реакція", - сказав він.


Після операції минуло чотири тижні. Жахливі шрами в минулому, але іспанець ще не забув, як некомфортно почував себе у перші кілька днів.


"Зараз шрамів майже немає. Ви багато не побачите, тому що вони заживають дуже добре. Після операції були побутові проблеми - не міг нічого робити, навіть тримати дитину на руках. Хотів, але було боляче. Це смішно зараз, але тоді банально не міг розчесати своє волосся. Тягнувся лівою рукою, а вона - ніяк не хотіла працювати. Тепер у мене суттєві успіхи. Лікарі кажуть, я швидко відновлююсь. Щодня роблю так званий контроль тіла. Перевіряю чи є прогрес.


Це ніяка не хронічна проблема. У мене ця травма була 5 років тому, тоді я пропустив місяць і обійшлося без хірургічного втручання. Цього разу вирішили оперувати і назавжди вирішити цю проблему. Якщо я робитиму все, що мені радять, то отримаю здорове плече на усе життя", - продовжив Соль.


"Трохи сумно без команди, але намагаюся спілкуватися. Звісно, трохи складно. Артем Бєсєдін намагається говорити англійською, я - українською. Ще в залі часто працюють Шабанов і Циганков, теж складають мені компанію. Якщо прогнози лікарів справдяться, то до повного відновлення мені ще 3 місяці. Попереду купа тренувань", - додав він.


Час на відпочинок у Соля був. Він міг повернутися в Іспанію, але лишився в Україні аби тренуватися і вивчати нове місто.


"Після операції тренер дозволив мені на три тижні поїхати в Іспанію, відпочити і побути з родиною. Мені було приємно, що тренер каже: "Будь ласка, відпочинь, у тебе є час". Я міг поїхати додому, але сказав: "Містере, я хочу бути тут, хочу тренуватися. Раніше ви запевнили мене, що я вам потрібен! Тепер я хочу віддячити і показати, що багато працюю і що хочу бути у вашій команді. Я буду готовий, коли настане час", - зауважив Фран.


У 2017 у Соля знайшли, як тоді думали, злоякісну пухлину. Після операції виявилося - вона доброякісна, але шансів стати батьком у Соля майже не було.


"У мене були погані аналізи, лікарі давали невтішний діагноз. Думав, ніколи не стану батьком, і коли дружина народила, я відчув, що це подарунок Бога! Ти стільки років чекаєш на сина і отримуєш найбільшу нагороду, ти любиш його більше за все на світі! Я був поряд з дружиною під час пологів. Це був найважливіший момент наших з нею життів", - розповів він.


Хіба лінивий не бачив наймиліше відео року. Фран Соль і його маленький динамівець.


"Насправді, це був дуже хороший жест від Ігоря Суркіса, вперше, коли я прийшов в офіс, він дав мені невеличкий подарунок - одяг для мого сина із динамівською символікою. Це дрібниця, але вона так мене вразила! Хотілося усім це показати", - підсумував Соль.