21 квітня 2019 17:36
2

Клубы Первой и Второй лиг отказываются играть мячами, которые им предлагает ПФЛ

Футбольний клуб "Рух" на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував заяву-звернення до президента Професіональної футбольної ліги України Сергія Макарова.


"15-го лютого на офіційному сайті ПФЛ з’явилася інформація про те, що з нового сезону команди Першої та Другої ліг гратимуть новими м’ячами від компанії SELECT. Таке рішення прийнято на засіданні Ради ліг, однак ця зустріч відбулася без присутності більшості клубів, які з різних причин були відсутні. Тому, за великим рахунком, команди поставили перед фактом.


На нашу думку, керівники ПФЛ застосували неправильний підхід до самої процедури обрання офіційного м’яча чемпіонату. Також команди не отримали м’ячів, щоб їх протестувати і дати об’єктивну оцінку. У ПФЛ не вивчили питання, чи є у клубах контракти з іншими компаніями.


Крім того, дивним є факт, коли команди з Другої ліги голосують і визначають, якими м’ячами мають грати представники Першого дивізіону. На нашу думку, в цьому випадку відбулося нав’язування ідеї з м’ячами згори в інтересах компанії SELECT, натомість позицію більшості клубів Першої ліги не враховано. А такі важливі рішення мають приймати одноголосно або переважною більшістю учасників змагань під егідою ПФЛ (як мінімум 3/4 голосів). Футбольні клуби-підписанти даного листа виступають категорично проти даного рішення і процедури, згідно з якою таке важливе питання затверджувалось.


Ми твердо переконані, що Професіональна футбольна ліга України зобов’язана діяти і приймати рішення виключно в інтересах усіх клубів і кожного зокрема. При цьому враховувати і рахуватись з думкою і позицією кожного члена ПФЛ.


Цим листом висловлюємо свій рішучий протест проти нав’язаного нам рішення Ради ліг ПФЛ і повідомляємо, що проводити матчі чемпіонату під егідою ПФЛ м’ячами TM SELECT не маємо наміру. Зазначаємо, що клуби-підписанти даного листа не проти ідеї єдиного м’яча у змаганнях під егідою ПФЛ. Але обговорення і рішення з даного питання повинно прийматись відкрито, а не кулуарно, як відбулось цього разу. Крім того, такі важливі рішення для усіх клубів повинні прийматись одноголосно та бути економічно вигідними для кожного клубу і для Ліги загалом", - йдеться у заяві.


Підписалися під цим зверненням наступні клуби: "Агробізнес", "Балкани", "Волинь", СК "Дніпро-1", "Колос", "Інгулець", "Миколаїв", "Металіст 1925", "Оболонь-Бровар, "Прикарпаття, "Рух", "Калуш", "Минай".

Select, для футзала делает годные мячи ,но для большого никакие,кто то на откатах сидит.
+