19 квітня 2019 22:52
1

Томаш КЕНДЗЕРА: "На сборах тренер ставил нас с Вербичем играть друг против друга. Доходило до стычек"

Томаш Кенджора відверто про Динамо, дружбу з Беньяміном Вербичем, характер Лукаша Теодорчика і перспективи Віктора Циганкова. Захисник зустрівся у Києві з польськими журналістами.


"Ментальність українців і поляків є дуже схожою. Те саме можу сказати про наші мови. Я тут дуже добре почуваюся. Як вдома.


Я граю в хорошому європейському клубі, але я знаю своє місце в рейтингу найкращих правих захисників Польщі. І для того, щоб бути у топі, мені ще далеко", – каже Кенждора.


Поляк розповів про трюки, які захисник може використовувати у своїй грі.


"Щипання чи драпання суперника? Ні-ні…, – сміється Томаш, – Правда, у польській лізі в мене були матчі, в яких я мав своїх «улюбленців». У нас могли виникати суперечки, але я поважаю всіх своїх суперників. Це були класні поєдинки з адреналіном".


В Динамо Кенджора товаришує з Беньяміном Вербичем. А їхні національні збірні (Польща і Словенія) зіграють між собою у кваліфікації до Євро-2020.


"Я знаю, як він грає, – сміється Томаш. – З ним буде цікаве протистояння, якщо ми обидва вийдемо на поле. У нас подібні характери. Ми боремося до кінця.

На зборах в Іспанії тренер ставив нас грати один проти одного. Не знаю, чи це була випадковість. А в нас доходило до сутичок і відтоді я не грав проти нього жодного разу".


У житті Томаш є позитивним і У житті Томаш є позитивним і привітним хлопцем, але на полі він може бути зовсім іншим…


"На полі є ті, хто грає на фортепіано, і ті, хто його носить. Я – той футболіст, який завжди бореться і намагається викладатися на всі 100%. Тому можу бути брутальним, коли це потрібно".


Кенджора – другий поляк у складі Динамо. Раніше за киян грав Лукаш Теодорчик.


"Якщо його добре не знаєш, то можна подумати, що він агресивний тип, але насправді Тео дуже хороша людина. У світі футболу – це мій найкращий друг. Заради своїх друзів він здатен стрибнути у вогонь".


Томаш розповів, чому Віктор Циганков часто їздить до Варшави.


"Там живуть його друзі, тому він часто там буває, щоб зустрітися з ними. Якщо говорити про молодих українських гравців, то він найкращий. І статистика це підтверджує. Цього сезону у нього 16 голів і 13 асистів за Динамо".


Гарна людина