18 квітня 2019 15:41

В Киеве состоялась презентация марки "Валерий Лобановский. 1939-2002"

Із нагоди 80-річчя від дня народження Валерія Лобановського Укрпошта випустила марку «Валерій Лобановський. 1939-2002» із зображенням одного з найтитулованіших тренерів в історії світового футболу.


18 квітня в Будинку футболу в Києві у присутності доньки Валерія Лобановського Світлани Лобановської, володаря «Золотого м’яча» Ігоря Бєланова, зірок збірної СРСР Олексія Михайличенка та Володимира Безсонова відбулася урочиста церемонія презентації та спецпогашення поштової марки, випущеної на честь 80-річчя від дня народження найвидатнішого футбольного тренера в історії України.


Даний проект був реалізований Укрпоштою та Федерацією футболу України за участі і сприяння доньки Валерія Васильовича, Світлани Валеріївни, яка подякувала всім за пам'ять про великого тренера.


Марку «Валерій Лобановський. 1939-2002» було випущено накладом 130 тис. примірників, її вартість становить 8 грн, а автором дизайну виступив Василь Василенко. Відсьогодні цю марку можна буде придбати у відділеннях Укрпошти, а згодом вона буде представлена у 180-ти поштових відділеннях інших країн світу.


У свою чергу Ігор Бєланов, Олексій Михайличенко та Володимир Безсонов теплими словами згадали наставника та відзначили, що кожне покоління футболістів та тренерів виховується на тезах Метра. «Він був і залишається для нас батьком, учителем, другом та братом», - сказав Олексій Михайличенко.


Після цього відбулося урочисте погашення поштової марки «Валерій Лобановський. 1939-2002», на якій свої автографи залишили донька тренера та його найкращі вихованці. Додамо, що з 18 квітня цей знак поштової оплати можна буде придбати також у спеціалізованих точках із продажу філателістичної продукції.