17 квітня 2019 17:19

"Динамо" U-15 на Кубке Виталия Дараселия: победа над "Фейенордом", поражение от Академии ФФГ

Академічна група «Динамо» U-15 (футболісти 2004-го року народження) під керівництвом тренерів Андрія Фартушняка та Віктора Мороза у ці дні виступає на престижному футбольному турнірі «Кубок Віталія Дараселія», що проходить у столиці Грузії Тбілісі.


Відзначимо, що це вже традиційний, щорічний турнір, який проходить на базі Академії ФК «Динамо» (Тбілісі) учетверте. Матчі відбуваються на синтетичному покритті, а до півфіналу виходять по дві найкращі команди з групи. Фінал же відбудеться на «Динамо» - Арені». Київське «Динамо» разом із тбіліськими одноклубниками не пропустило жодних змагань, а у 2017-му році стало переможцем.


У першому поєдинку наша команда зустрілася із голландським «Феєнордом» та перемогла опонента з мінімальним рахунком 1:0 завдяки голу Ігора Горбача у першому таймі. Не використавши свою першу нагоду, коли не зміг перекинути м’яч через воротаря, який грамотно та своєчасно вийшов з воріт, буквально через кілька секунд Ігор виправився та та після подачі від кутової позначки першим опинився на добиванні і з близької відстані переправив м’яч у сітку.


- Чудовий турнір, команди-суперниці прекрасні, по першій же грі з «Феєнордом» відчули, що рівень зовсім інший, ніж в Україні, - відзначив після поєдинку автор єдиного голу Ігор Горбач. – Дуже приємно вигравати у таких команд та можна перевірити свої сили на їхньому тлі. «Феєнорд» грав за цікавою схемою, ми навіть спочатку розгубилися, адже вони чудово пересувалися та завжди мали вільного гравця. Згодом ми це зрозуміли та почали перекривати. І звісно ж, у суперника дуже хороша техніка, видно, що вони чудово підготовлені.


Що стосується мого голу, такі м’ячі ми забиваємо досить часто – стандартні положення є нашою сильною стороною, адже попереду у нас є високі хлопці. Була подача з кутового, її продовжили на дальню стійку, де вже я її замкнув. У нас ще були моменти, зокрема, коли я біг лівим флангом, але не зміг забити, а також Давлатов міг забивати щонайменше двічі. Десь, позначився певний мандраж та невпевненість, а десь просто не пощастило.


Ще б відзначив гру нашого воротаря Богдана Ісаченка, який завжди був першим на м’ячі після подач з флангів, виходив з воріт, не боявся, а також нейтралізував вихід один на один та багато нам підказував.


Звісно, ми приїхали на турнір лише за першим місцем, прагнемо усіх перемагати, показувати, хто є «Динамо» та представляти наш клуб на найвищому рівні та найкращим чином.


Кубок Віталія Дараселія. 1-й тур.


«Динамо» U-15 – «Феєнорд» U-15 – 1:0 (1:0)


«Динамо»: 1. Ісаченко, 8. Бенедюк (9. Слесар), 7. Філатов, 2. Єременко, 23. Чубатий (3. Волковицький), 4. Ганжола (18. Мельниченко; 99. Семенець), 21. Поліщук, 5. Царенко (15. Александров), 6. Пухтеєв, 10. Давлатов, 11. Горбач (20. Фернандо).


Гол: Горбач (31).


У паралельному матчі нашої групи збірна Академії Грузії та португальська «Брага» розійшлися унічию 0:0.


У другому поєдинку групового етапу «Динамо» U-15 зустрічалося із однолітками з Академії Федерації футболу Грузії. Долю цієї зустрічі теж вирішив єдиний м’яч, який на 32-й хвилині забили суперники. Після прикрої обрізки у центрі поля, передачі на правий фланг та прострілу низом до штрафного майданчика точним ударом відзначився Дмітрій Гурцкая.


«Динамо» U-15 – Академія Федерації футболу Грузії U-15 – 0:1 (0:1)


«Динамо» (стартовий склад): 12. Кочерга, 8. Бенедюк,7. Філатов,23. Чубатий,4. Ганжола, 21. Поліщук, 18. Мельниченко, 15. Александров, 11. Горбач (к), 9. Слесар, 3. Волковицький.


Свій наступний матч на турнірі «Динамо» U-15 проведе завтра, 18-го квітня, проти португальської «Браги». Початок зустрічі о 11.00 за київським часом.