8 квітня 2019 20:42

Футбольная Лига участников АТО стартовала в дивизионах "Запад" и "Центр"

13 та 14 квітня відбудуться перші матчі в дивізіонах «ПІВДЕНЬ» та «СХІД».

П’ятий сезон Єдиного чемпіонату «Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО» на Кубок Героїв АТО 2019 стартував у регіональних дивізіонах «ЗАХІД» і «ЦЕНТР». Про це повідомляє Укрінформ.


Відкриття групового етапу чемпіонату у дивізіоні «ЗАХІД» відбулося 6 квітня в Рівненській області, в смт. Гоща. Наступного дня у Вінниці стартував груповий етап чемпіонату у дивізіоні «ЦЕНТР». У цьому дивізіоні змагаються 10 команд.


Цього тижня зіграють перші матчі у дивізіонах «ПІВДЕНЬ» та «СХІД». Відкриття групового етапу чемпіонату у дивізіоні «ПІВДЕНЬ» відбудеться 13 квітня об 11:00 в місті Одеса на стадіоні «Чорноморець». Відкриття групового етапу чемпіонату у дивізіоні «СХІД» відбудеться 14 квітня об 11:00 в Донецькій області, в місті Маріуполь на стадіоні «Портовик» (вул. Луніна, 71).


Нагадаємо, 24 березня в місті Вишневе стартували змагання в дивізіонах «КИЇВ» та «ПІВНІЧ». Чемпіонат футбольної Ліги учасників АТО офіційно внесений в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік. Організатором чемпіонату є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!».


Цього року у чемпіонаті братимуть участь 88 команд сектора безпеки та оборони України і ветеранів АТО, а це понад дві з половиною тисячі учасників бойових дій - захисників України.


Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО - це наймасштабніша в Україні з 2015 року програма психологічної і фізкультурно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій, яка складається із шести регіональних дивізіонів: «КИЇВ», «ПІВНІЧ», «СХІД», «ЦЕНТР», «ЗАХІД» та «ПІВДЕНЬ».


За результатами змагань переможці регіональних дивізіонів матимуть можливість розіграти перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського 14 жовтня до Дня Захисника України.