6 квітня 2019 16:40

Сергей НАГОРНЯК: "Футболисты сборной U-15 отнеслись к работе со всей ответственностью"

Головний тренер юнацької збірної України U-15 Сергій Нагорняк вважає, що "синьо-жовті" заслужено перемогли румунів в обох матчах.


Після повернення з Румунії, де юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) провела два товариські матчі з тамтешніми однолітками (1:0, 2:0), головний тренер "синьо-жовтих" Сергій Нагорняк підбив підсумки збору.


- Сергію Миколайовичу, додому ви зі своїми підопічними повернулися в доброму гуморі?


- У принципі, так. Перш за все мене порадувало те, що хлопці поставилися до роботи з усією відповідальністю. Думаю, тренерському штабу вдалося достукатися до футболістів, пояснюючи, що матчі внутрішньої першості не співставні за своїм напруженням, рівнем гри з поєдинками збірної.


Вважаю, що ми заслужено перемогли в обох матчах зі збірною Румунії. Але скажу, що друга зустріч, в якій ми виграли з більш переконливим рахунком, була складнішою. Побачивши, що в першому поєдинку ми виглядали краще підготовленими технічно, у другій грі господарі почали діяти більш агресивно, жорстко. Витримавши цей тиск, наша команда поступово прибрала ініціативу до своїх рук і в другому таймі забила два м'ячі.


- Для вас головне - не пропустити чи забити на один гол більше, ніж суперник?


-Хочеться дотримуватися балансу. За ті чотири дні, що ми працювали, якоюсь мірою хлопців вдалося привести до спільного знаменника, і вони не підвели.


- Якби у вашому розпорядженні були гравці «Динамо», команда була б сильнішою?


- Безумовно. У «Динамо» є виконавці, які цікавлять мене як тренера збірної.


- Коли заплановано наступний етап підготовки цієї юнацької збірної України?


- За планом ми повинні зібратися 5 травня й вирушити до Вірменії на міжнародний турнір, у якому візьмуть участь чотири збірні. Додому команда повернеться 15-го числа.