4 квітня 2019 19:23

ПФЛ: Очередное заседание КДК ФФУ по делу ПФК "Сумы" запланировано на 11 апреля

Професіональна футбольна ліга виступила із завою щодо результатів розгляду органами здійснення футбольного правосуддя ФФУ гучних справ навколо сумського клубу:


"Ми розуміємо і поділяємо занепокоєність наших клубів і футбольної спільноти щодо невизначеності навколо ПФК «Суми», відсутності рішення КДК ФФУ за результатами розслідування про причетність клубу до участі у договірних матчах. Ця ситуація, разом з інформацією деяких ЗМІ про нові можливі випадки нечесної гри клубу «Суми» у змаганнях ПФЛ, кидає тінь не тільки на сумський клуб, а й на нашу Лігу в цілому. У зв’язку з цим хочемо констатувати наступне.


Відповідно до п. 2.4. ст. 10 Статуту ПФЛ клуб може бути виключений зі складу Ліги за вчинення дій, що суперечать положенням Кодексу етики та чесної гри ФФУ «Чесна гра – дисципліна і повага», Морального та Етичного кодексів ФІФА, Кодексу поведінки ФІФА та підривають авторитет ФФУ та ПФЛ. Разом з цим, згідно з п. 4 цієї ж статті матеріали щодо виключення клубу зі складу ПФЛ у такому випадку розглядає Рада ліг після прийняття рішення КДК відповідно до норм Дисциплінарних правил ФФУ.


На даний момент всі матеріали стосовно клубу «Суми», у тому числі матеріали розслідувань Національної поліції України в кількох томах, розглядаються КДК ФФУ. Орган здійснення футбольного правосуддя провів кілька засідань, прагнучи всебічно і об’єктивно розглянути всі аспекти цієї непростої справи.


Чергове засідання КДК ФФУ по справі ПФК «Суми» заплановано на 11 квітня 2019 року. У зв’язку з цим просимо футбольну громадськість запастися терпінням і дочекатися рішення дисциплінарного органу ФФУ з цього питання. Саме після ухвали КДК ФФУ Адміністрація ПФЛ, керуючись власним Статутом і регламентними нормами, ініціює скликання Ради ліг, де члени ПФЛ зможуть прийняти рішення про подальшу долю клубу.


Принагідно, вкотре наголошуємо: ПФЛ продовжує сповідувати принцип нульової толерантності до нечесної гри у футболі. Наша Ліга співпрацює з відповідними органами ФФУ і Національної поліції України, максимально сприяючи їм у розслідуваннях", - йдеться у заяві.