4 квітня 2019 18:27

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Мы достойно выглядели во всех поединках элит-раунда ЕВРО"

Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Володимир Єзерський вважає, що участь в еліт-раунді Євро-2019 принесе чималу користь його підопічним.


- Володимире Івановичу, важко було сприйняти невихід збірної України до фінальної частини чемпіонату Європи?


- Якщо виходити з того, з якими суперниками ми зустрічалися, то розчарування, звичайно, присутнє. Думаю, якщо б усі перебували в рівних умовах, то ми виконали б завдання. Але, перш за все, я хочу подякувати Федерації футболу України за надані умови під час підготовки до турніру, а клубам окрема подяка за підготовку футболістів, особливо це стосується «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра».


Повертаючись до турніру, зазначу, то збірна Косова - цікава, організована команда, однак у тактичному плані ми повністю переграли суперника. У чесній боротьбі ми поступилися тільки збірній Іспанії. Та й то, піренейці єдиний м'яч у матчі забили на 90-й хвилині, коли ми вже пішли ва-банк, оскільки нам потрібна була тільки перемога.


А ось у поєдинку з греками ми повністю контролювали ситуацію на полі, не кажучи вже про різницю на нашу користь у кількості гольових моментів. Ключову роль зіграв рефері, який незрозуміло з якої підстави вилучив нашого футболіста, а до цього не призначив 11-метровий у ворота греків. Більше того, навіть у більшості, крім голу, суперник практично нічого не створив біля наших воріт. Елліни ще й пенальті не забили. Цікаво, що і в третьому турі, коли збірна Греції зустрічалася з Косовом, у ворота косоварів був призначений пенальті, і в них також вилучили гравця.


На жаль, ми не змогли впоратися з тими обставинами, які виникали на футбольному полі.


- Збірна Іспанії закономірно стала переможцем групи?


- Думаю, так. У першому таймі нашого з іспанцями матчу було помітно, що мої підопічні хвилюються більше звичайного. Можливо, тому супернику вдалося створити кілька вірних шансів для взяття воріт. Після перерви ми вирівняли гру. Більше того, вже збірна України була ближче до перемоги. Часом ми змушували суперника грати тільки через середній і довгий пас.


Хоча якщо брати весь турнір в комплексі, то рівень іспанців на голову вище від усіх опонентів. Досить сказати, що там є кілька футболістів, які перебувають на лаві запасних у перших командах «Ювентуса», «Валенсії» й «Монако». До того ж, ключові футболісти їхньої команди представляють школу «Барселони» та «Реалу».


- До своїх підопічних у вас немає претензій?


- Хлопці молодці. Їм респект за ставлення до роботи. Вони хоч трохи набралися досвіду, якого їм не вистачає в матчах внутрішніх змагань. Тим більше, не варто забувати, що українська першість у ДЮФЛУ ще не відновилася, тому футболісти перебували не в найкращому функціональному стані. Однак ці недоліки ми намагалися компенсувати командною грою і гідно виглядали в усіх поєдинках еліт-раунду.


- Які подальші плани вашої команди, враховуючи, що на Євро збірна не потрапила?


-У серпні плануємо зіграти на турнірі в Чехії. Хоча дуже хочеться на початку травня організувати невеликий селекційний збір, щоб подивитися в ділі найближчий резерв і зіграти контрольний поєдинок.