30 березня 2019 16:49

Игорь КОСТЮК: "Когда Исаенко на поле, игра строится совсем по-другому. Из 4-х моментов он реализовал два"

Наставник юнацької команди «Динамо» Ігор Костюк прокоментував вольову перемогу своїх підопічних у виїзному матчі із «Маріуполем» 2:1:


- Уже третю гру у першості України ми починаємо із пропущеного м’яча. Поки розбираємося, що до чого, доводиться виймати м’яч з власних воріт. По сьогоднішньому матчу, скажу, що хлопці молодці, після тривалої дороги, одразу з поїзда вийшли на поле, витримали ритм гри, а у другому таймі перелаштувалися, врахувавши наші корективи. До перерви було недостатньо флангових передач та не вистачало агресії біля воріт суперника. Вважаю, ми заслужено перемогли у цьому матчі.


- У команді був відсутній цілий ряд гравців у звязку з матчами збірних, чи знайшлася їм достойна заміна?

- У «Динамо» знаходяться футболісти, які мають підтверджувати свій рівень на футбольному полі, а не лише сидіти за спинами тих, хто постійно грає в основному складі. Немає поділу на основних та запасних. Є гравці, які виглядають краще, і ті, хто перебуває у трохи гіршій формі. Ми використовуємо тих, хто сильніший. Із ситуації, що склалася, враховуючи, що багато наших футболістів були задіяні у своїх збірних, а деякі хлопці 2002-го року народження і досі там, ми вийшли таким чином, що дали футболістам ігрову практику. Коли, як не зараз їм демонструвати, що вони готові грати та битися за місце у складі.


- Оцініть вихід на заміну Велетня та його дебют за команду U-19.

- Добре вийшов, освіжив гру, додав трохи швидкості попереду, закрив зону, щоб не допустити контратак суперника на наші ворота. У зв’язку з тим, що у нас не було багатьох збірників, атакож є травмовані футболісти, доводиться підсилюватися футболістами із академії. Владислав гідно вийшов на заміну та як для дебюту зіграв добре.


- Вихід Ісаєнка у другому таймі, а не з перших хвилин був запланований з самого початку?

- Так, Женя – наш капітан та лідер команди. Була рекомендація віл лікарів використовувати його не більше 45-ти хвилин. Тому ми його приберегли, адже останнім часом його переслідують травми, йому не вдалося швидко відновитися після гри з «Ювентусом». Тож дали Завгородньому зіграти у нападі. Ви бачили, коли Ісаєнко на полі, наша гра будується зовсім по-іншому. Із чотирьох моментів він реалізував два – вважаю, це хороший показник, як для першої гри після травми.


- У моментах із забитими мячами спрацювали заміни: Ісаєно забив двічі, Бодня віддав гольову передачу, тож ви задоволені, як футболісти увійшли у гру?

- Ми бачили, що Микола Ярош не дає такої активності попереду з лівого флангу, було менше гостроти, тому ми випустили Рому, попросили, щоб він додав у швидкості та кількості агресивних передач вперед. Це спрацювало, у результаті ми забили м’ячі.


- Білошевський через перебір жовтих карток пропустить наступний поєдинок – це відчутна втрата?

- Звісно. Але буде шанс у інших хлопців проявити себе.