18 березня 2019 21:04
14

Виктор ВАЦКО: "Простой пример из жизни: натурализация бразильца Марлоса выбила из стартового состава украинца Ярмоленко?"

Комментатор Виктор Вацко – о натурализации форварда донецкого «Шахтера» Жуниор Мораеса.


- Про натуралізацію.


Якщо іноземець, не порушуючи чинного законодавства України, отримує українське громадянство, він, згідно із цим же законодавством, стає громадянином України. Правда ж? Відтак, він отримує право виступу за національну збірну України. Словосполучення "право виступу" аж ніяк не дорівнює словосполученню "обов'язково гратиме". Іноземець просто стає ще однією опцією для вибору тренерського штабу. Не більше. Якщо він сильніший на своїй позиції, він грає. Якщо на цій позиції сильнішим є інший футболіст з українським паспортом, гратиме цей футболіст. Звичайне для спорту конкурентне середовище, до якого ті, хто прагнуть найвищих досягнень, звикають із дитинства.


На мій погляд, нехай краще у Андрія Шевченка на позицію центрфорварда буде ВИБІР із Яремчука, Мораеса, Кравця, Зозулі, Селезньова, Беседіна, Борячука, які перебувають у чудовій формі, нетравмованими, зі стабільною ігровою практикою у своїх клубах і регулярними забитими м'ячами, ніж продовжаться ситуації, із якими наш тренерський штаб перманентно зіштовхувався останнім часом у питанні центрфорварда для збірної України.


Простий приклад із життя: чи натуралізація бразильця Марлоса вибила зі стартового складу українця Ярмоленка? А зараз, коли Ярмоленко травмований, чи не стане Марлос вкрай потрібною бойовою одиницею для нашої збірної? Чи можна вважати, що Марлос закриває шлях до збірної Циганкову, якщо восени у Лізі націй Віктор ставав сильним джокером для нашої збірної, серйозно посилюючи гру після виходів на заміну (а заміни для посилення гри - це теж дуже важлива частина футболу, і для їх виконання теж потрібні гравці відповідного рівня)? Чи не чудово, коли у головного тренера збірної України, є вибір із двох сильних гравців на одну дуже енерговитратну позицію в умовах, коли доводиться проводити надвідповідальні матчі через два дні на третій?


На мій погляд, риторичні запитання...


Мораесу бажаю успіху у збірній України. Як і абсолютно кожному футболісту, яки захищає кольори головної команди НАШОЇ країни! – написал Вацко на своей странице в Фейсбуке.

Как они достали эти эксперты!Люди не могут загран паспорт в родной стране получить в течении 2 месяцев, а тут хоп и есть гражданство! Браво! На мой взгляд есть вещи которые не стоит трогать это сугубо интуитивно чуствует человек, когда его дурят. Моральная часть важна, это как многие говорят что политика вне футбола)))Пусть возможно и лучше на данный момент как игрок. Шева разочаровует(
Интересно мы можем рассчитывать ещё на Исмаили?
Марлос реально крут, это реально самый техничный игрок сборной. А по поводу моральной составляющей мол в сборной должны быть украинцы то да се, то вот я скажу так, все эти любители мальдив, татуировок, красивой жизни с силиконовыми женами в гораздо меньшей степени отображают украинскую рабочую нацию чем верующий семьянин из бразилии. Это в целом размылшения касающиеся очень многих наших уркаинских игроков, а не конкретно персонально.
бред) Мораес будет играть форварда, а то унас нет толковых
Всі, все розуміють. Паспорт йому не для збірної.(((
Сховати
KeL, молодец...и вызов в сборную..не значит играть за Сборную.. а тут прям весь этот караул.только для ржавой будки..а сборная ему да и всему шляхтеру до одного места...
сколько трофеев бразильские натурасты помогли выиграть сборной?
В першу чергу мораєс мав би піти в армію, трохи з сєпарами і москалями повоювати. І якщо виживе і ще захоче бути громадянином України - тоді будь ласка, якщо рівень гри буде відповідний, то можна й в збірну.
Сховати
Вася, А татурированые любители мальдивов много в армии вовевали?
Чим більше в складі збірній команді натуралізованих, тим менше я за неї вболіваю. Вони більше стає черговим українським клубом, а не збірною України. Тим більше, що по закінченні кар'єри ці гравці поїдуть з України. Ні, звичайно їх можна прилаштувати в шахтьорі швейцарами, чи експертами у денисюка. Але реакція на них завжди буде на них відповідна. Нехай збірна грає гірше, але це наша збірна. ми знаємо, що це наш рівень. Тим більше, що користі від цих гравців малувато буде. А нашим не дуже захочеться грати за таку збірну.
Той момент, коли фраза вирвана з контексту і вставлена в заголовок з метою підняти інтерес і негативно налаштувати читача.
А що Малос колись був сильнішим від Ярмоленка?
І при цьому, Марлосу надають перевагу перед Андрієм! Незаслужено!!! І тільки через те, що він із бомжатника.