11 березня 2019 13:13

Геннадий ОРБУ: "За защиту сборной, считаю, нет оснований волноваться, ведь Бутко, Матвиенко, Бурда и Миколенко стали игроками серьезного уровня"

Головний тренер національної збірної України з футболу оголосив список гравців, яких він викликав для підготовки до перших матчів відбіркового циклу Євро-2020.


"Опора нашої команди — півзахист, — каже газеті "Експрес" Геннадій Орбу, колишній футболіст "Шахтаря" та збірної України. — Олександр Зінченко феєрить в чемпіонаті Англії, а Руслан Малиновський — у Бельгії. Наші юні гравці Циганков та Шапаренко також набралися досвіду, виступаючи в Лізі Європи за київське "Динамо".


За оборону, вважаю, немає підстав хвилюватися, адже наші захисники Бутко, Матвієнко, Бурда, Миколенко стали гравцями серйозного рівня і спробували свої сили у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи".


Найслабша у збірній, на думку Орбу, — атакувальна ланка.


"Команда відчуває дефіцит якісних нападників, — додає експерт. — Шевченко зробив ставку на Яремчука та Кравця, обидва непогано зарекомендували себе у чемпіонатах Бельгії та Туреччини. Однак, гадаю, в Португалії вийде на поле лише один із них. Занепокоєння викликає також воротарська позиція. Лунін не має багато ігрової практики в Іспанії, а П'ятов і Бойко останнім часом допускають "ляпи".


Втім, сподіваємося, що один із наших голкіперів таки впіймає кураж".