5 березня 2019 20:58
3

Игорь ЦЫГАНЫК: "Может, Шевченко не вызовет Мораеса даже после получения гражданства"

Андрій Шевченко оголосив список гравців, які готуватимуться до матчів проти Португалії та Люксембурга. Журналіст Ігор Циганик в ефірі програми #ЦиганикLive детально розібрав кадрові перестановки у збірній України та поділився ексклюзивними інсайдами.


Про відсутність Ракицького у збірній

Я думаю, що Шевченко сам оголосить, чому він не викликав Ракицького. Мабуть, станеться це, як він приїде на матч-відповідь Динамо — Челсі. Знаю, що він планує відвідати цей поєдинок. Раніше я повністю підтримував головного тренера у тому, щоб не викликати гравців, які виступають у чемпіонатах країн, з якими в України є конфлікт. Футбол не може бути поза політикою. Ми розраховуватимемо на хлопців, які можуть захищати честь своєї країни. З рукою на серці, зі співом гімну і з іншими моментами, які повинні супроводжувати почуття кожного окремого громадянина.

Про Мораєса у збірній

Чи потрібен Мораєс збірній? Це питання достатньо суперечливе і це питання до головного тренера. Схоже за все, Мораєс ще не встиг оформити громадянство. Може Шевченко не викличе його навіть після отримання громадянства. Можливо, як гравець Мораєс був би корисним для збірної. Інші моменти — нехай головний тренер дивиться.

Про Артема Кравця та Романа Зозулю

Десь Шевченко більше сподівається на Кравця. Артем забив хороший м’яч у ворота Фенербахче. Все-таки Кравець грає проти топ-клубів. З приводу Зозулі, можливо він ще опиниться в основному списку.

Про відсутність Василя Кравця

Мені першому про Василя Кравця сказав Олег Лужний. Він наголошував, що цей гравець може бути дуже корисним. Кравець міг грати в Динамо. Не знаю, чи були там перемовини, чи ні. Лужний був його протеже у Динамо.

Я взагалі здивувався, що Василя Кравця не було у списку гравців, викликаних до збірної. Зараз Василь опинився в Примері, грає за Леганес.

Про Петряка у резервному списку

Я думаю, що зараз не можна ділити гравців на резервний та основний списки. Я думаю, що ще багато чого може помінятися до цього часу. Думаю, що Шевченко назвав список тих, на кого розраховує, а вже резервний чи основний — це не так важливо. З приводу Петряка — у збірній є багато гравців, які можуть зіграти на різних позиціях: і Циганков, і Марлос, і Шепєлєв, і Буяльський, і Болбат. Дуже багато півзахисників, які зараз в оптимальній формі. Шахтар і Динамо готувалися до стартових поєдинків у єврокубках і, безперечно, гравці цих команд у кращих кондиціях, ніж Петряк, який виступає у Ференцвароші і там йде в накаті чемпіонат. Хоча я не думаю, що Петряк поступається комусь із цих футболістів. Він може нав’язати конкуренцію. Давайте почекаємо ще тур-два. Можливо, хтось відпаде, хтось отримає травму.

Про Костевича

На лівий фланг можна і Костевича, і Матвієнка, і Миколенка, і Зінченка, і Кравця. Зінченко зараз прекрасно виступає у Манчестер Сіті. Цілком можливо, що Саша зліва і гратиме, під Коноплянкою. Повірте, це може бути достатньо цікавий дует.
Вот глюпый, оно ему надо. Главное, что в Щахтере будет легче с лимитом. А бразильский паспорт все равно не сдаст.
А хто Шевченка буде питати про чмо Мораеса?
Друг ахметов скаже, кум павелко наполяже і буде цей заробітчанин у складі!
Але чи піде це на користь командній атмосфері, питаннячко!
не дай Бог Шева вызовет эту шлюху в сборную!!!только от одного сепара сдыхались, так теперь нам еще не хватало шалав в сборной!! и пусть как бы он там хорошо не играл и сколько бы он не забивал - ему нечего делать в сборной Украины.