5 березня 2019 14:23

"Динамо" U-15 со стопроцентным показателем завершило групповой этап Minsk Cup-2019

Команда «Динамо» U-15 (футболісти 2004 року народження, старший тренер – Андрій Фартушняк) перемогли і в третьому матчі группового етапу міжнародного турніру Minsk Cup-2019, що проходить у столиці Білорусі.


У завершальному матчі «біло-сині» зустрічалися з динамівцями з Риги. Ще до початку поєдинку стало відомо, що наша команда достроково вийшла до плей-оф із першого місця, але вирішення завдання-мінімум аж ніяк не повпливало на настрій наших хлопців.

Практично весь матч пройшов на половині поля рижан, от тільки мяч уперто не залітав до сітки воріт. У Горбача було як мінімум два моменти, аби відзначитися, але спочатку воротар витягнув м’яча з-під поперечини після удару Ігоря головою, а потім парирував удар нападника в кут. Ще в одному випадку Філатов підключився до розіграшу кутового, але головою не поцілив у ворота.


Після перерви тиск на ворота рижан посилився. Знову чудовий момент втратив Горбач, який пробивав фактично без перешкод із центра штрафного майданчика – удар вийшов не надто сильним, і воротар забрав м’яча до рук. Нарешті, відкрити рахунок вдалося на 30-й хвилині – Мельниченко обігрався з партнером у стінку на лінії штрафного майданчика та пробив з-під ніг захисника точно в кут воріт. А подвоїв перевагу, знявши всі питання про переможця, Фернандо, який точним ударом із центра штрафного майданчика завершив багатоходову комбінацію своїх партнерів.


«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Рига) – 0:0

«Динамо» (Київ): Ісаченко, Бенедюк, Філатов, Єременко, Чубатий, Ганжола (Канаєв, 33), Мельниченко (Подоляк, 36), Бухтєєв (Фернандо, 23), Давлатов (Семенець, 36), Слесар (Александров, 36), Горбач.

Голи: Мельниченко (30), Фернандо (36).

Таким чином, «Динамо» вийшло до чвертьфіналу, де зустрінеться з «Ростовим», що посів друге місце у своїй групі. Початок гри – о 11:10 за місцевим часом (10:10 за київським).

Владислав ЄРЕМЕНКО, захисник «Динамо» (U-15):

- Після двох ігор, які були зіграні напередодні, сьогодні втоми не відчували, оскільки вчора всі добре відновилися, лікар зробив нам масажі. До того ж, сьогодні нам довелося грати лише одну гру, тож хотіли виграти та з трьома перемогами завершити груповий етап.

Знаю, що у чвертьфіналі будемо грати з «Ростовом». Бачили цю команду на турнірі, буде непросто, але наша команда – найсильніша тут, тому налаштовуємося не лише пройти далі, але й виграти турнір.