27 лютого 2019 20:06

Марьян ШВЕД: "Конечно, я имею огромное желание продолжить выступления в национальной сборной"

Атакувальний півзахисник «Карпат» і збірної України Мар'ян Швед відзначився першим хет-триком на вищому рівні.


Справжнім героєм минулого туру в Прем'єр-лізі став атакувальний півзахисник львівських «Карпат» і збірної України Мар'ян Швед, який у виїзному поєдинку проти «Ворскли» відзначився трьома забитими м'ячами, а його команда розгромила суперника з рахунком 4:0.

— Мар'яне, ви очікували, що в Полтаві може вийти такий розгром?

— Перед матчем, напевно, ніхто на такий рахунок не сподівався. «Ворскла» — дуже сильна й досвідчена команда, яка непогано показала себе в Лізі Європи, бронзовий призер останньої першості. Упевнений, що кожен колектив сподівався на перемогу, але в нас зазвичай у цей період, після відновлення чемпіонату, багато голів не забивають.

Так сталося, що ми реалізували все, що створили, — безперечно, не без долі везіння, а от «Ворсклі» не пощастило. Наприклад, полтавці не забили пенальті. При цьому варто відзначити дії Макса Кучинського, який неодноразово рятував нашу команду від дуже складних ударів. І наша оборона зіграла надійно, і атака забила м'ячі. Склалося все — краще не придумаєш.

— На твоєму рахунку хет-трик. Комусь його присвятив?

— Як завжди — дружині та доньці.

— Це перший твій хет-трик у кар'єрі?

— На такому рівні — перший. До цього я забивав по три м'ячі, але на дитячому та юніорському рівнях.

— «Карпати» не втрачають надії дістати першу шістку?

— Нема чого зараз дивитися в турнірну таблицю. Тут не все залежить від нас. Ми будемо старатися перемогти в кожному з матчів, що залишилися, а як воно вийде, побачимо наприкінці першого етапу змагань.

— Як думаєш, така твоя гра допоможе бути затребуваним у збірній України?

— Упевнений, що тренери національної збірної пильно стежать за чемпіонатом і за всіма гравцями. Звичайно, я маю величезне бажання продовжити виступи в головній команді країни. Це велика честь для кожного футболіста.