26 лютого 2019 10:39

ФФУ в очередной раз безосновательно отказывает в помощи ветеранам и участникам АТО

Федерація футболу України вкотре безпідставно відмовляє у допомозі ветеранам та учасникам АТО(ООС)


Всеукраїнська футбольна ліга учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО – це наймасштабніша в Україні програма психологічної та спортивної реабілітаці ветеранів та учасників АТО (ООС) з 2015 року. Щорічно з березня по жовтень в 42 містах України більше двох з половиною тисяч учасників бойових дій проходили реабілітацію та соціальну адаптацію через улюблений вид спорту – футбол. Жодної допомоги від держави, виключно за рахунок власних можливостей ветеранів та учасників АТО і партнерів, які добровільно допомагають захисникам України. І от цього року, коли вже скоро стартує п’ятий сезон Чемпіонату, все може зірватись. Програма спортивної реабілітації, яка об’єднала нас, незалежно від підрозділів чи відомств сектора безпеки та оборони, в яких ми виконували чи виконуємо свій обов’язок по захисту територіальної цілісністю України, об’єднали наші сім’ї, здружили наших дітей. Ми не можемо зрозуміти, а ми – це учасники війни з Росією, чому ж таке відношення до нас з боку Федерації футболу України, кому потрібно саме зараз влаштовувати ці інтриги і створювати таку сплановану провокацію? Чому ФФУ безпідставно відмовляється пролонгувати договір з нашою Федерацією Футболу учасників АТО? Чотири роки згідно договору надавався арбітраж на матчі Ліги, наш Чемпіонат України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО був в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України ФФУ і Міністерства молоді та спорту України, де організатором змагань була Федерація Футболу учасників АТО, що надавало цим змаганням офіційного статусу. І цього року, через негативні конкретні дії високопосадовців Федерації футболу України (а саме: першого віце-президента Вадима Костюченка, віце-президента Олега Собуцького та радника президента ФФУ Валентина Латипова) наш Чемпіонат під загрозую зриву!


Додаткова інформація щодо офіційного звернення на ФФУ за посиланням: http://www.football.ukrazom.org/archives/11497#respond
Невже недолугі чиновники ФФУ, які представляють інтереси держави і команду Президента України, не розуміть, що своїми непрофесійними діями вони дискредитують самого Президента України в очах всіх українців та імідж держави на міжнародному рівні? Хоча сам Президент України, як верховний головнокомандувач відповідно до
УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №123/2018 Про підтримку розвитку системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, пообіцяв і гарантував нам право на спортивну реабілітацію.
Але не зважаючи ні на що, ми не здамося! Бо ми – УКРАЇНЦІ і ми – РАЗОМ! Тому, в разі не вирішення керівництвом ФФУ наших вищевказаних вимог в найкоротші терміни, ми залишаємо за собою право в будь-який допустимий спосіб захистити права учасників АТО/ООС по забезпеченню їх запровадженими Федерацією футболу учасників АТО програмами фізкультурно-оздоровчої і психологічної реабілітації учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, а відповідальність за наслідки покладатимемо на керівництво ФФУ. В рамках Закону, якщо нас не почують, ми вийдемо на мирні протести до Федерації Футболу України та Адміністрації Президента України із сотнями наших побратимів, будемо запрошувати долучитися інші громадські організації та активних українців, щоб відстоювати свої права, які гарантовані нам державою, яку ми зберегли і продовжуємо захищати! Буде необхідно, ми вийдемо зі своїми сім’ями і обов’язково правда переможе, тому що ми за неї будемо боротися і не відступимо!!!
Тільки РАЗОМ до повної ПЕРЕМОГИ!
Слава Україні!
Героям Слава!