24 лютого 2019 16:29

"Динамо" U-11 - победитель турнира "Наше будущее" в Минске!

У столиці Білорусі Мінську завершився міжнародний дитячо-юнацький турнір «Наше майбутнє» серед футболістів 2008-го року нарождення (вікова група U-11).


У ньому взяли участь 28 команд із Білорусі, Італії, Латвії, Росії, України та Узбекистану, поділених на 7 груп по чотири колективи у кожній. У змаганнях було представлене і київське «Динамо» командою під керівництвом Віктора Усова та Сергія Журавльова. Грали команди два тайма по 18 хвилин у форматі 8 польових гравців + воротар.



Кияни на груповому етапі обіграли російський КАМАЗ 2:0, розгромили латвійську «Супернову» 8:0 та московську «Дев’ятку» 2:1. У чвертьфіналі наша команда з мінімальним рахунком 1:0 здолала російську Академію Конопльова, а у півфіналі зустрілася із грізним італійським «Міланом». Основний час поєдинку завершився унічию 0:0, а у напруженій серії пенальті сильнішими виявилися динамівці, які завдали на один влучний удар більше – 7:6. У фіналі українцям залишалося перемогти російський ФК «Ростов», і вони впевнено довели вирішальний поєдинок та й загалом свій виступ на турнірі до логічного завершення, виявившись сильнішими за суперника - 2:0.



Докладніше про виступ своїх підопічних та перемогу на турнірі розповів тренер Віктор Усов:


- Нас прийняли дуже добре, турнір був чудово організований. Жодних питань до проживання чи спортивної частини не було, ми грали у прекрасному манежі. Підбір учасників був досить рівним, на груповому етапі у нас лише одна гра завершилася із великим рахунком – проти «Супернови», а з усіма іншими суперниками був бій. Хороша гра вийшла з КАМАЗом, у цій команді швидкісні міцні хлопці. А з «Дев’яткою» вийшла одна із найскладніших ігор, хороший, щільний поєдинок вийшов і у чвертьфіналі проти Академії Конопльова. На кожну команду серйозно налаштовувалися, вдавалося знаходити слабкі місця та користуватися ними.



Півфінальна гра з «Міланом», звісно, стоїть окремо. Їхній стиль гри дуже схожий на нас, тому було непросто. У складі їхньої делегації було 18 футболістів, тобто, дві «вісімки», і нвантаження між хлопцями ділилося рівномірно. У нас же було 15 футболістів – 13 польових гравців та два воротаря, причому двоє хлопців захворіли, тому основне навантаження лягло на 11-х польових виконавців. Тому «Мілан», звісно, виглядав трохи свіжішим, миж перелаштовувалися по ходу гри та витримали тиск.



Перед виїздом на турнір ми працювали над пробиттям пенальті, було помітно, що один із наших воротарів діяв при цьому досить переконливо, довірили йому цю серію, і під час одного з ударів він знайшов можливість відбити мяч. Усі хлопці, які пробивали одинадцятиметрові удари теж проявили холоднокровність, я ними задоволений.



Після цього ми провели хорошу реабілітацію, хочу подякувати нашому лікарю,масажисту-реабілітологу Ігорю Кольцову, трохи змінили режим сну та харчування, зробили массаж, словом, добре підготувалися, тому у фіналі виглядали навіть свіжішими, ніж у півфіналі. Результату вдалося досягти за рахунок швидких переходів із оборони в атаку та пресингу на чужій половині поля, тобто, грі, притаманній «Динамо».


У цій перемозі також велика заслуга та вклад тренера Сергія Журавльова, якого не було з нами у Мінську, але ми привезли йому медалі, і під час найближчого тренування усією командою вручимо.



Хочу висловити вдячність нашим хлопцям 2007-го року народження, які за тиждень до нас привезли перше місце та кубок переможців з цього турніру та тим самим встановили планку, нижче якої ми не могли опуститися. Вони побажали нам удачі та уболівали за нас у Києві, а ми постаралися втримати набрану висоту. А напередодні нашої гри з «Міланом» Ігор Костюк разом із командою «Динамо» U-19, яка впевнено переграла «Ювентус» у Юнацькій Лізі УЄФА теж нас надихнули своєю перемогою. Ми сказали про неї хлопцям на теоретичному занятті, та й сам Костюк побажав нам успіхів, тож у нас була серйозна мотивація не підвести клуп, хлопці викладалися на 100%.


Приємно, що вдалося порадувати наших уболівальників, батьків. Особлива вдячність тим батькам, які приїхали у Мінськ та перебували поруч, коли це було потрібно, уболівали за нас на трибунах, їхня підтримка відчувалася та дуже допомогла.



Переможцям вручили чудовий трофей, зроблений у формі Кубка світу, який наші хлопці дуже хотіли привезти у Киїів, і це їм у підсумку вдалося. Відзначимо, що рганізатори турніру визначили найкращих гравців у різних номінаціях. Приз найкращому гравцю змагань отримав Антон Хоменко, а найкращим бомбардиром став Арсен Федоренко.