22 лютого 2019 21:31

Никита БУРДА: "Джон Терри мой - кумир, но номер не в его честь"

Захисник Динамо Микита Бурда у прямому ефірі СкороФутбол поділився своїми враженнями після матчу з Олімпіакосом, та розповів про наступного суперника Динамо в Лізі Європи.


Це був принциповий матч як для нас, так і для наших вболівальників. В принципі, не сказати , що це щось неймовірне. Ми повинні були цю команду проходити. Так що немає таких емоцій прям «вау». Головне те, що здобули перемогу. Всі сили віддали. Зіграли так, як і планували. Тільки другий тайм трохи не вийшов .


Ви маєте на увазі захист чи контратаки. Які не вийшли?
Так, контратаки трохи не виходили, саме їх завершення, довести до удару. І щодо оборони: у суперника було пару моментів. Добре, що Денис Бойко виручив нас.


Наскільки ваша гра відрізняється у Парі з Кадаром і Шабановим? Всі дуже уважно стежили за Шабановим, тому що він не був основним гравцем восени.


Відмінно грається. Ми практично одного віку, і один одного розуміємо. З Кадаром було спочатку складніше, але з часом ми зігралися, і стало легше. З Шабановим на це потрібно менше часу, тому що на одній мові розмовляємо, практично одного віку, спілкуємося добре за межами поля. Мені зручно і приємно з ним грати. Ми робимо одну роботу (також дивись аналіз гри Динамо і Шахтаря в єврокубках)


Наскільки стало важче, коли Олімпіакос випустив іншого форварда?
Стало важче, тому що вони почали грати в парі, тиснути більше. І останні 20-25 хвилин почали робити більше подач, та грати вперед. У плані боротьби стало значно важче. Якщо в першому таймі і на початку другого тайму вони намагалися розігрувати м’яч, будувати атаки, але останній відрізок гри вони почали завантажувати м’яч уперед, на скидання, і намагалися пробивати. Ось в цьому плані було важче. Вся команда допомагала, відпрацьовувала в обороні.


Як дізналися, що суперник Челсі?
Дивились онлайн на базі з хлопцями. У всіх була така реакція … Ми говорили, що потрапимо на Челсі, і тут воно одразу й випало … Звичайно, на Стамфорд Брідж зіграти з таким суперником, це великий плюс. Це буде перевірка для кожного з нас. Наші сили перевіримо на тлі такого суперника. Там всі топові футболісти, хочеться подивитися на їхній рівень.


Челсі – Динамо 2015 рік, у вас була травма…

Так, на той період у мене була травма. І я не знаю, чи був я гравцем основного складу. Грали Драгович і Женя Хачеріді – беззаперечні гравці основного складу, і вони показували хорошу гру. За цим матчем я спостерігав з трибун.


Ви 26-й номер, Джон Террі теж…
Ні, це не пов’язано, якщо чесно. Мені такий номер дали ще в першій команді, і він так і залишився у мене. Хоч Джон Террі – один з моїх кумирів, футболіст, за яким я стежив і він дуже мені сильно подобався, як захисник … Але номер взяв не на його честь. Це потім я вже зрозумів, що таке футболісти як Террі що грають під 26-м номером … Тому і не став його змінювати (ха-ха). Хоча не скажу, що