18 лютого 2019 20:41

"Динамо" U-13 и U-14 победили в первых матчах на турнире в Катаре

У ці дні дві дитячі команди ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського перебувають у Катарі, а саме, у відомій на увесь світ академії Aspire, що розташована у Досі.


Групи U-13 (футболісти 2006-го року народження) та U-14 (гравці 2005-го року народження) беруть участь у міжнародному турнірі разом із ще двома суперниками. У понеділок відбулися перші матчі із командами господарів.

Молодші динамівці під керівництвом Павла Чередніченка та Олександра Стужука святкували перемогу з рахунком 2:0. Забитим м’ячем на першій хвилині зустрічі відзначився Арсен Куций після флангового прострілу Василя Чернявського, а після перерви Лука Лемішко вдало реалізував вихід один на один із воротарем, скориставшись передачею Осипенка.

- Наша делегація вберше зустрічається із командою з Катару, та й взагалі, перебуває у Досі, - відзначив тренер Павло Чередніченко. – Академія Aspire є передовою у світі. Ми мали змогу познайомитися з її інфраструктурою та керівництвом у складі вісьмох іспанських спеціалістів. Також у них використовуются найсучасніші технології, працює наукова лабораторія, а наші ігри не лише знімалися звичайною камерою, а й спеціальним дроном. Одразу після гри можна отримати аналіз по гравцям, їхні характеристики та сттистичні показники у грі. Тобто, навіть на рівні дитячих команд академія дуже розвинута.

«Динамо» U-14 (тренери Олексій Дроценко та Євген ястребінський) перемогло своїх однолітків з рахунком 4:0. Дублем відзнчився Гусєв, а ще по голу забили Микитюк та Зоренко. Відзначимо, що на початку обох зустрічей господарі активно пресингували гостей та справили хороше враження, було помітно злагоджену дію тренерського штабу, яка перетворилася на грамотну гру команд.

Наступний матч обидві динамівські команди проведуть завтра, 19-го лютого зі збірною Кувейту. Початок о 16.00 за київським часом. За підсумками цих двох поєдинків буде визначено переможця турніру.