8 лютого 2019 20:16
1

Александр ИЩЕНКО: "Такие турниры компенсируют нам нехватку матчей высокого уровня"

Директор ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко, який перебував разом із «Динамо» U-13 у Мінську на міжнародному футбольному турнірі Minsk Cup, поділився враженнями від виступу юних динамівців:


- Беручи участь у таких турнірах, ми переслідуємо багато цілей, адже ці змагання за рівнем на порядок вищі за першість Києва, у якій ми граємо групами хлопців на рік молодших за суперників. Поєдинків такого високого рівня нам явно не вистачає. Ми бачили, що у півфінал вийшли дійсно, найкращі команди цього турніру: «Ростов», «Кальярі», «Шахтар» та «Динамо». Серія пенальті – це завжди лотерея, у якій нам трохи не пощастило, потрібно долю матчу вирішувати в основний час. Заради справедливості слід відзначити, що у певних моментах, особливо, при стандартних положеннях, якраз «Шахтар» мав перевагу. Ми вже обговорили це разом із тренерським штабом, погодившись на думці, що над цим компонентом варто добре попрацювати, адже часом у нас виникає певна паніка.


Повторюся, таких ігор нам катастрофічно не вистачає, а такі турніри компенсують цей дифіцит та виводять хлопців на новий рівень вимог до самих себе. Плюс, ми майже нічого не створили після стандартів у власному виконанні, це ще один компонент, над яким працюватимемо та якому приділятимемо увагу, адже це той резерв, який ми просто зобов’язані використовувати. Ну і щодо кваліфікації самих гравців, ми бачимо, що оголилися пару позицій, які потребують і підсилення, і підстраховки.

Загалом, змагання пройшли на високому рівні, дякуємо організаторам за хороше проживання, харчування, чудовий манеж, транспортні послуги та комфортні умови. На усіх хлопців випало достатнє ігрове навантаження, ми залишилися задоволеними.


- Хто звернув на себе вашу увагу із гравців інших команд? Чи є цікаві хлопці?

- Вони є у кожній команді. У «Шахтарі» це Балашов, хоча у матчі з нами він не зміг зовсім нічого зробити, тому що наша пара центральних захисників зовсім його нейтралізувала. У «Кальярі» - восьмий номер, центральний півзахисник, який грав майже без браку, видно, наскільки добре він керує діями на полі. У «Ростові» - лівий захисник, №15, який душе швидкісний та закривав усю брівку. Наші хлопці усі молодці, виглядали, як потрібно. Звісно, певний осад залишився, адже минулого року ми тут у серії пенальті програри у фіналі. Будемо ставити завдання працювати над пробиттям одинадцятиметрових ударів (посміхається).


- Наступний турнір за участі «Динамо» U-13 пройде у Катарі, розкажіть про нього докладніше.

- Такі країни не кожного дня нас запрошують, ми знаємо, що у Катарі футбольний бум, саме там пройде наступний чемпіонат світу. Коли ми були там із молодіжною збірною під керівництвом Олексія Михайличенка, бачили там шикарні умови тапросто космічну матеріально-технічну базу для розвитку футболу, там дуже люблять цей вид спорту. Для нас це своєрідний виклик, адже слабких суперників нам бути просто не може. Та й організатори пообіцяли, що склад учасників буде найсильнішим, а крім матчів буде майстер-клас від іспанських та бразильських спеціалістів, які там працюють. Такі турніри виконують головне завдання – піднімають планку вимог до самих гравців та задають напрямок, у якому ми маємо рухатися. На словах можна розповідати багато, але важливіше на практиці потрапити під пресинг чи жорстку боротьбу. Хтось не готовий грати у такому темпі протягом двох таймів і «здувається», тому потрібно піднімати планку через тренувальну роботу та ігри – тоді прийде і результат.

Зайняли третє місце, обіграли Ростов 1:4