8 лютого 2019 16:22

"Динамо" U-13 - бронзовый призер турнира Minsk Cup

Поступившись у серії пенальті донецькому «Шахтарю», «Динамо» U-13 на Minsk Cup продовжило боротьбу за бронзові медалі.

У матчі за третє місце підопічні Павла Чередніченка та Олександра Стужука зустрілися із російським ФК «Ростов», який у півфіналі поступився италійському «Кальярі» 1:2.

Матч динамівці розпочали без розкачки та у першій же атаці повели у рахунку, деморалізувавши суперника. На 21-й секунді зустрічі Лемішко здорово пройшов правим флангом, пройшов кількох захисників та прострілив на дальню стійку, де набіг Осипенко та вдало замкнув передачу. Згодом після завершального удару м’яч пролетів трохи вище поперечини, а ще в одному моменті Лемішко послав сферу поруч із лівою стійкою. Після цього ростовці на деякий час перемістили гру на половину поля киян, але занадто близько наша команда їх не підпускала. Натомість динамівці провели стрімку атаку, у завершальній стадії якої одразу двічі завдавали ударів по воротам суперника. З першим впорався воротар, а після добивання Лемішка м’яч з лінії воріт виніс захисник.

Але ближче до перерви нашому гравцю все ж вдалося відзначитися. Лука заробив пенальті, коли проти нього суперник зіграв не по правилах у власному штрафному майданчику та впевнено його реалізував.

Після перерви кияни ледь не збільшили свою перевагу, але захист «Ростова» до певного часу діяв організовано та злагоджено. Цікавим вийшов третій гол динамівців, коли Осипенко, отримавши м’яч поблизу чужого штрафного майданчика, головою обігрався із захисником росіян та відправив м’яч у сітку. Через дві хвилини відзначився Бельчіков, який скористався відскоком від воротаря та відзначив День народження забитим м’ячем.

У час, що залишився до фінального свистка, «Ростову» вдалося забити м’яч престижу, і він вийшов гарним: після удару з дальньої дистанції м’яч рикошетом від поперечини залетів у ворота. Але це не зіпсувало нашим хлопцям приємних вражень від перемоги.

У підсумку, динамівці здобули третє місце на турнірі Minsk Cup-2019 та бронзові медалі змагань.

Minsk Cup. Матч за третє місце

ФК «Ростов» (Росія) - «Динамо» (Київ) U-13 – 1:4 (0:2)

«Динамо» U-13: 1. Микитенко (71. Суркіс, 30), 5. Галіч (9. Задорожний, 21), 13. Тітов, 8. Петришин, 22. Бельчіков, 4. Шершень (6. Іщенко, 21), 7. Осипенко (4. Шершень, 30), 3. Сумка, 20. Лемішко (10. Мамзін, 21), 18. Пашко, 11. Пономаренко (к) (20. Лемішко, 31).

Голи: Осипенко (1, 26), Лемішко (18, з пен.), Бельчіков (28) – Маслов (39).