4 лютого 2019 19:59

Игорь КОСТЮК: "Эмоциональный фон у Попова, Цитаишвили и Нещерета хороший. В нашей команде они - лидеры"

Наставник «Динамо» U-19 Ігор Костюк - про початок збору і напрямок роботи в Туреччині.

- Настала фінальна стадія підготовки до «Ювентуса»?

- Вірно, це завершальний етап. Залишилося зіграти три контрольних матчі. Будемо приблизно моделювати ту гру, яку хочемо бачити з «Ювентусом».

- Кількість футболістів на зборі приблизно дорівнює заявці на матч. Як вибирали цих виконавців?

- До сезону готуються всі, але з нами конкретно - ті, хто візьме участь в грі з «Ювентусом». Ні для кого місце не зарезервовано. Якщо хтось із хлопців буде добре виглядати в тренуваннях з «дублем», то і ми можемо залучити його до підготовки. У матчах, які будуть зіграні в Туреччині, ми будемо дивитися і аналізувати дії футболістів, їх настрій, бажання. Якщо хтось буде без бажання, буде випадати, то не виключено, що будуть заміни. Зараз всі працюють з бажанням, всі готуються, в тому числі і молоді хлопці. Мікротравма у Ісаєнко, але, думаю, після першого матчу на зборі він повернеться до тренувань. Також - Хондак, який багато пропустив, почне тренуватися. Це ті гравці, на яких ми розраховуємо з «Ювентусом». Плюс, зрозуміло, ми готуємося не тільки до однієї гри, але до сезону загалом.


- Нещерет, Попов і Цітаїшвілі були на першому зборі з «основою». В якому настрої вони приїхали?

- Емоційний фон у хлопців хороший. В нашій команді вони - лідери. Ми багато спілкуємося з ними на цю тему, що вони повинні бути прикладом для хлопців молодше, і інші відчуватимуть себе впевненіше, граючи пліч-о-пліч. Манеж або зелене поле - різниці тут немає. Найважливіше - їхнє ставлення до справи і виконання тренерських завдань, які ми ставимо.


- Команда добре проявила себе на тлі «Колоса» з Першої ліги, з яким грали нещодавно. Чи очікуєте продовження?

- Ми провели вже три гри. Першу - проти «Арсенал-Києва». Там були і молоді виконавці, і гравці першої команди. Добре провели матч, на високих швидкостях, інтенсивно, була хороша динаміка. З Ковалівкою, вважаю, також гідно грали. За підбором гравців «Колос» - команда Прем'єр-ліги. У Туреччині ж будемо моделювати, як плануємо грати з «Ювентусом». Суперники - сильні клуби, що займають лідируючі позиції в своїх чемпіонатах.


- Група молодих футболістів в «дублі» - фактично, майбутнє «Динамо» U-19. Будете стежити за їх тренуваннями? Зараз вони готуються з Юрієм Морозом, але, по факту, це все-таки ваші гравці...

- Якби ми не готувалися до «Ювентусу», то, швидше за все, вони б тренувалися з нами. Академія працює. Зараз нам бракує футболістів, щоб проводити повноцінні збори, тому ми запрошуємо гравців з Академії, які, на наш погляд, можуть зробити крок вперед і готові тренуватися з «дублем» або U-19.