2 лютого 2019 10:45

Швед стал четвертым украинцем, который будет выступать в составе шотландского клуба

До Мар’яна Шведа, який днями підписав угоду із «Селтіком», у складах шотландських клубів виступали три українські футболісти — Сергій Балтача, Олег Кузнецов та Олексій Михайличенко.


Першопрохідцем у шотландському футболі серед наших співвітчизників був знаменитий захисник київського «Динамо» Сергій Балтача. Загалом Сергій Павлович провів у Шотландії п’ять сезонів (1990—1995), захищаючи кольори «Сент-Джонстону» та «Інвернесс Каледоніан Тісл».

Наступним до Шотландії перебрався колега та партнер Балтачі по київському «Динамо» Олег Кузнецов. Олег Володимирович провів у складі «Рейнджерс» чотири сезони (1990—1994). За цей час українець чотири рази ставав чемпіоном країни, тричі вигравав Кубок шотландської ліги й одного разу — Кубок Шотландії.

Слідом за Кузнецовим до «Рейнджерс» із італійської «Сампдорії» перебрався ще один славетний київський динамівець, півзахисник Олексій Михайличенко (1991—1996). Разом із командою з Глазго Олексій Олександрович п’ять разів вигравав національну першість та тричі — Кубок Шотландії.