23 січня 2019 20:36

Шевченко вспомнил молодость. Тренер сборной Украины показал класс

Андрій Шевченко взяв участь у розважальному шоу, де показав свою бомбардирську майстерність.


Тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про свою допомогу у соціальному проекті від Laureus:

Я амбасадор в Laureus. Ми намагаємося проводити заняття для дітей, яким потрібна допомога. Laureus робить багато соціальних проектів, спрямованих на допомогу дітям, які боряться у своєму житті і шукають шлях до футболу, до спорту, щоби залишатися у суспільстві. Я маю схоже минуле. Коли я ріс в Україні, то у мене були схожі умови. Мені пощастило почати грати у футбол, який дав мені дорогу у життя.


Не оминули ведучі увагою і іншу легенду київського Динамо Олега Лужного:

Олег Лужний працює в Динамо асистентом головного тренера. Він добре себе почуває. Справжня ЛЕГЕНДА (ведучі не стримують радості і захоплення з цього приводу – прим.ред, час на відео 2:20).


Про переможний фінал Ліги Чемпіонів:

Це був неймовірний матч. Особливий, бо ми грали проти італійської команди, однієї з найкращих в історії Ювентуса. Це був величезний тиск. Це був мій перший фінал, і я дуже хотів його виграти.

Мені пощастило бити останній пенальті. Я йшов з центра поля до 11-метрової позначки. Все життя пролетіло перед очима за цей короткий час. Ти намагаєшся тримати себе у рівновазі, тримати всі ці думки в голові, сконцентруватися на своєму рішенні вдарити пенальті, куди задумав – і забити.


Про промах у фіналі проти Ліверпуля:

Щось клацнуло у мене в голові і я змінив своє початкове рішення. В останню секунду я передумав. Ми люди, і всі роблять помилки. Я хотів поцілити у правий від себе кут, але потім передумав і вирішив вдарити по центру, бо бачив, що голкіпер починає хилитися в правий кут, і пробив невдало.

Потім Шевченко продемонстрував своє виконання ударів з 11 метрів (час на відео 5:40)


Хто найкращий футболіст, проти якого довелося грати?

Мессі.


Роналдо (Зубастик), коли був у найкращій формі. Його неможливо було зупинити чи він просто класний гравець?

Роналдо у формі – неймовірний гравець. Його бачення гри – дивовижне. Зідан, Пірло, Кака – ціле покоління дивовижних гравців, дуже талановитих.


Про свої відчуття від матчу Барселона 0:4 Динамо:

Це було захопливо. Мені 21, ми граємо на Камп Ноу і розбиваємо Барселону 4:0. Особлива ніч!

Фірмові удари з дальної дистанції Андрія Шевченка, а потім, за допомогою Джеймі Реднаппа, класні (іноді не дуже влучні – 11:08) удари злету.


Найкраща п’ятірка покоління:

Петер Чех, Мальдіні, Террі, Кака і я.


Що потрібно змінити гравцям зі слов’янських країн, щоби прогресувати і не губитися в Європі?

У кожного футболіста своє минуле, але я вважаю, що юним гравцям зі східних країн треба більше старатися. Все дається дуже складно. Закордоном (Іспанія, Італія, Англія) інший менталітет, тому треба працювати наполегливіше.


Улюблений партнер по нападу, з яким коли-небудь грав?

Кака, Індзагі, Ребров. Він чудово виступав за Динамо, а потім віддав все найкраще, граючи за Тоттенгем. Я задоволений, що грав з ним.